The Others Claudia Roth yine saçmaladı

Claudia Roth yine saçmaladı

20.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Claudia Roth yine saçmaladı

Claudia Roth yine saçmaladı


İSTANBUL AA


       Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth, Türkiye'nin tarihinde Ermenilere karşı işlenmiş bir suçun var olduğunu iddia ederek, "Bunu inkar etmek, geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye'ye yarar sağlamayacaktır" dedi.
       THY uçağıyla İstanbul'a gelen Roth, Türkiye'ye Alman Parlamentosu İnsan Hakları Komitesi'nin bir üyesi olarak geldiğini, diğer komite üyeleriyle birlikte siyasi partiler, bakanlar ve çeşitli sivil toplum örgüt temsilcileriyle görüşeceklerini belirtti. Roth, yarın AİHM'de görüşülecek Öcalan davasıyla ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:
       "Türkiye'nin mahkeme kararına saygı göstereceğini ve uygulayacağını umuyorum. AB üyelerinin ya da aday ülkelerin hiç birinde ölüm cezası yoktur. Öcalan idam edilirse bu Türkiye ile AB ilişkilerinin sonu olur. Biz ABD'deki ölüm cezasına da karşıyız."

       Soykırım tasarısı
       Fransa ve İtalya parlamentolarında kabul edilen sözde Ermeni soykırımına ilişkin bir soru üzerine Roth şunları söyledi:
       "Türkiye'nin bu konuda çok duyarlı olduğunu biliyorum. Almanya gibi çok zor ve korkunç tarihi olan bir ülkenin yurttaşı olarak diyorum ki, Almanya tarihte işlenebilecek en kötü suçlardan birini işledi. Her ülkenin kendi tarihi gerçeklerle yüzleşmesi ve zor olsa bile bunu kabul etmesi gerek. Biz Naziler'in yaptığı kıyımı hiçbir zaman unutmayacağız ve bir daha olmaması için unutturmayacağız. Türkiye de kendi tarih gerçeğini kabul etse daha iyi olacak. Ermeniler'e karşı işlenmiş suçlar vardı ve bu kabul edilmek zorunda."