The Others "Dallas Konak"

"Dallas Konak"

22.11.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Dallas Konak"

Dallas Konak


Yemek tarifi programlarına "sağlıklı beslenme" işi girince olmuyor. GAP TV’de aşçımız sütlaç yapacak. Olmuyor. Sütü kaynatıyor... O sırada profesör atlıyor; "Efendim dışarıdan alınan süt kaynatılır ama pastörize süt kaynatılmaz..." Aşçı şimdi sütlaç için sütün kaynatılması gerektiği üzerine yoğunlaşmaş. Ayrıca bu ayrıntıyı veremez. "Kaynayan süte şeker ilave ediyoruz" dediği an sunucu ve profesör konuk "Hayır etmiyoruz" diye atılmazlar mı? Aşçı yıllardır böyle yapıyor, millet de afiyetle yiyordur. Belli ki bu da zararlı... Bir de Ümit Usta’nın yağlı et yemeklerini görseler. Anlaşılan hangi yemek tarifi programına gitseler olay çıkacak. Çünkü oralarda mutlaka sağlığa aykırı bir şey bulunur. "Sağlıklı beslenme"; belediye zabıtasının lokanta kontrolü gibi oluyor. Onun için programcılar bundan böyle "sağlık uzmanı" ile aşçıyı yan yana getirmesinler... Yoksa yemek, yemek olmaktan çıkar.

Kanal 7’de inceden inceye bir "başörtüsü" kıpırdanmaları var. Vallahi de billahi de fesatlıktan değil. Hani sıklaştı diye hatırlatma yaptım. "Başörütüsü" belgeselinin yapımcısı vardı haberlerde. Geçen günlerde de başörtüsü nedeniyle davalara giremeyen hanım avukatın yaşamına ilişkin bir öykü yer alıyordu..." Zorla başı kapatılanlar"ın da olduğu duyulur, bilinir. Garip bir ülke böyle olunuyor demek ki. Her açıdan baktığınızda bir baskı ile karşılaşmanız kaçınılmaz. Mesele sanırım, "Aydın Havası"nda çözülüyor. Hem başını örtüyorsun, hem de göbek atabiliyorsun.

"AsmalI Konak" aslında "Dallas Konak" olmuş... Asılan, asılana. Ama böyle gidiyor işler. İkinci tekrarında bile izliyorsun mereti. Konakları eleştirmiyoruz. Sadece olan bitenin adını koyuyoruz; "Dallas Konak". Ama bizim konakta öyle yakın temas yok. Her şey beyinde bitiyor. Hayal ediyorlar yani. Artık rüyalarında neler görüyorlar onu bilmiyoruz tabii ki. Bizim "Dallas"ın Amerikan olanından farkı bu.

Seda Sayan deli dolu, lafı gediğine oturtan ablamızdır. Kendisi ile ilgili haber yazan gazetecilere "gönderme"ler yapar, programının "flaş haberden" daha önemli olduğunu söyler vs... Perşembe sabahı, Atilla ve Gül Arcan çifti ile oyunculuğunu gösterdi. Bu yıl sonu verilecek müsamereye bekleriz.

Efendİm bu akşam saat 24.00 - 02.00 arasında "Boyalı Kuş" programı ile Radyo 92.3’te beraber olabiliriz. Bol müzik, biraz geyik...