The Others Denizli ve üç büyükler

Denizli ve üç büyükler

08.06.2009 - 01:58 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Süper Lig’de 2008-2009 sezonunu şampiyon olarak kapatırken, Mustafa Denizli’nin “3 büyükleri şampiyon yapan teknik direktör olarak tarihe geçmesi”ne kimi okurlardan itirazlar gelirken, spor medyasında da Galatasaray’ın şampiyon olduğu 1987 - 1988 sezonunda sezona Derwall ile başlayıp, Denizli ile bitirmesi nedeniyle, “3 takımı şampiyon yapmak ayrı, 3 takımda şampiyonluk yaşamak ayrı” polemikleri doğdu.

Denizli ve üç büyükler

4 Haziran Perşembe günkü Milliyet Spor’da Nilay Yılmaz’ın “3 takımı şampiyon yapmak!!!’ diye bol ünlemli başlıkla kaleme aldığı yazıda, 1987-88 sezonuna ilişkin bilgilerden hareketle, Galatasaray’ı şampiyon yapanın Denizli değil, Derwall olduğunu yazdı. Milliyet okurlarının bilgi karmaşası yaşamaması açısından, bu ‘teknik’ soruna netlik kazandırmak, muhabir ve yazarların aynı istatistikler doğrultusunda yayın yapması gerekiyor. Spor Müdürümüz Cem Şengül ile konuştuk.
Şengül, Galatasaray’ın internet sitesindeki bilgiler ve Milliyet arşivi doğrultusunda 1987-88 sezonunda Galatasaray’ı şampiyon yapan teknik direktörün Mustafa Denizli olduğunda ısrarlı.
Doğru olan, Denizli’nin ‘üç büyükler’i de şampiyon yaptığıdır.