The Others Devlet değil, terör bataklığı

Devlet değil, terör bataklığı

17.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Devlet değil, terör bataklığı

Devlet değil, terör bataklığı

       SURİYE, yalnızca PKK'ya değil, TKP / ML ve DHKP / C'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sol örgüte yataklık yapıyor. Son olarak askeri üslerin fotoğraflarını Suriye'ye götürmek üzereyken Cilvegözü'nde yakalanan Şam Üniversitesi öğrencisi Ecevit Bahçecioğlu'nun üyesi olduğu THKP / C Acilciler örgütünün Suriye'de yaşayan Genel Sekreteri Miraç Ural'a Suriye yönetimince yüzbaşı rütbesi verildiği ortaya çıktı.
       İstihbarat raporlarına göre, Suriye'nin kontrolü altındaki Bekaa Vadisi'nde PKK'nın yanı sıra TKP / ML, DHKP / C (Dev-Sol), SVP'yle 16 Haziran Hareketi'nin de kampları bulunuyor. TKEP, THKP / C Acilciler, TKSP ve Üçüncü Yol örgütlerinin üyeleri de bu kamplarda askeri eğitim görüyor.
       PKK gibi merkezini Suriye'de oluşturan THKP / C Acilciler örgütünün Bucak'ta bir parti okulu, Lazkiye - Şam karayolu üzerinde bir eğitim kampı, ayrıca Lazkiye, Bucak, Şam ve Halep'te örgüt evleri bulunuyor.

       Suriye istihbarat teşkilatı El Muhaberat, Acilciler'e geniş olanaklar tanırken, bunun karşılığında Suriye'nin Türkiye'ye karşı faaliyetleri ile Müslüman Kardeşler Örgütü'ne karşı mücadelede yer almalarını istiyor. Bu örgütün Fransa sorumlusu olan Şerif Sahillioğlu'nun da Hatay Samandağ doğumlu olduğu belirtiliyor.
       TKEP'lilerin de El Muhaberat'la yakın ilişkisi, Türkiye'de yakalanan militanlarının üzerinde çıkan belgelerden anlaşılıyor.
       Suriye'yi merkez seçen örgütlerden biri de TDP / B. Bu örgüt merkez komitesini ve arşivini 1989'da Almanya'dan Bekaa Vadisi'ne taşırken Şam'da bir örgüt bürosu oluşturdu, Yanta'da da bir silahlı eğitim kampı açtı. Örgütün militanlarının silah eğitimini de büyük oranda Filistin Halk Kurtuluş Cephesi verdi.
       Devrimci - Sol da PKK'dan 1990'da devraldığı Şehit Ahmet kampında faaliyet gösteriyor.




Yazarlar