The Others ‘Devlet gücünü gösterecek’

‘Devlet gücünü gösterecek’

30.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Devlet gücünü gösterecek’

‘Devlet gücünü gösterecek’


Recep Önal: Herkesin peşine müfettiş takamaz, bire bir takip edemezsiniz. Gerekli şeyler yapılıp, sonuç alınacaktır


       Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal, hayali ihracat soruşturmalarını değerlendirirken, “devletin herkesin peşine müfettiş takamayacağını, ancak gücünü göstereceğini" söyledi.
       Önal, hayali ihracatla ilgili sorular üzerine, “Herkesin peşine tek tek denetim elemanı takamazsınız. Bazı konular bize yansıdığı zaman gerekli denetimler yapılacaktır, sonuçlar alınacaktır. İdarenin etkinliği gayet iyidir, ama her şeyi birebir takip etmek mümkün değildir" dedi.
       Önal, NTV’nin sorularını yanıtlarken de, hayali ihracata ilişkin denetim raporları konusunda işlem yapılmadığı iddialarının araştırıldığını belirterek, şunları söyledi:
       “Bu tip olaylar daima olabilir. Devlet gücünü gösterecektir. Eğer yaygınlaşıyorsa sonuna kadar gidilecektir. Ne kadar iyi yasal düzenleme yapılsa da, insanları eğitmedikçe iyi sonuç alınamıyor."
       Maliye Bakanı Sümer Oral da, “Soruşturma Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak mı?" sorusuna üzerine, “Çalışmalar yapılıyor" karşılığını vermekle yetindi.
       Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp ise, “Henüz bize resmi olarak intikal etmiş bir şey yok, intikal ettiğinde gerekli önlemleri alacağız" açıklamasını yaptı.