The Others Devletten son görev

Devletten son görev

01.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Devletten son görev

Devletten son görev

       HAKKARİ'de PKK'nın açtığı ateş sonrası pilotun yaralanmasıyla kontrolden çıkarak düşen helikopterde şehit olan Jandarma Pilot Kıdemli Üsteğmen Oğuz Kılıç dün Ankara'da toprağa verildi.
       Kılıç'ın Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazına TBMM Başkanı Hikmet Çetin, Başbakan Mesut Yılmaz, FP Lideri Recai Kutan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, DYP Lideri Tansu Çiller, kuvvet komutanları, çok sayıda asker, bakan, milletvekili ve Kılıç'ın yakınlarıyla vatandaşlar katıldı.
       Kılıç'ın cenaze törenine katılan isimler ise şöyle:
       "TBMM Başkanı Hikmet Çetin, Başbakan Mesut Yılmaz, FP Lideri Recai Kutan, Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, DYP Lideri Tansu Çiller, Deniz Kuvvetleri Komutana Salim Dervişoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı İlhan Kılıç, Jandarma Genel Komatanı Rasim Betir, MGK Genel Sekreteri Ergin Celasin, İçişleri Bakanı Kutlu Aktaş, Devlet Bakanları, Burhan Kara, Rüştü Kazım Yücelen, Hüsamettin Özkan, ANAP milletvekilleri Ülkü Güney, Yaşar Okuyan, DYP Milletvekilleri Hayri Kozakçıoğlu, Kamer Genç, Ünal Erkan, Cihan Paçacı, Meral Akşener, Saffet Arıkan Bedük, Necmettin Cevheri, Nahit Menteşe."

       Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törene birlikte gelen Yılmaz ve Ecevit, Çiller'le tokalaştı, Kıvrıkoğlu'yla sohbet etti. Bu sırada Çiller'in Meral Akşener ve Nahit Menteşe'yle yan yana durduğu gözlendi. Törene Başbakan'dan sonra gelen Kıvrıkoğlu'nun gelişi üzerine Çiller'in yanına giderek tokalaştığı görüldü.
       Gergin olduğu gözlenen Yılmaz, Kılıç'ın ailesine başsağlığı diledi. Şehit üsteğmenin doktor olan eşi Tülin Kılıç törende fenalaştı. Şehit üsteğmenin iki yaşındaki kızı Nur Evşen Kılıç ise babasının öldüğünden habersiz, cami avlusunda etrafa gülücükler dağıttı.
       Kılıç'ın babası ve kardeşleri tabutun başında uzun süre ağladı. Şehit üsteğmenin cenaze namazını Yılmaz, baba Rıza Kılıç, Çetin, Ecevit, Sezgin, Özkan, Menteşe ve Kılıç'ın kardeşleri yan yana saf turarak kıldı. Namaz sırasında baba Kılıç gözyaşlarını tutamadı. Namazdan sonra Yılmaz saftan ayrılarak tabutun başında dua okudu.

       Namazın ardından protokole ayrılan bölüme geçildiğinde Yılmaz, Ülkü Güney ve Rüştü Kazım Yücelen ile sohbet ederken, Çetin'le Kıvrıkoğlu sohbete başladı. Ecevit ve Özkan ise biraz dışarda sohbet ediyordu. Allahuekber sesleriyle omuzlara alınan Kılıç'ın tabutuna ayakta durmakta güçlük çeken anne Emine ve eşi Tülin'in dokunmaya çalışması törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. Cenazenin top arabasına yerleştirilmesinin ardından törene katılanlar bir süre top arabasının arkasından yürürken Akşener'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Kutan, son anda törene gelerek aileye başsağlığı diledi.
       Kılıç'ın naaşı daha sonra Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

       HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi yakınlarında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Komando Er Erol Kıvrak'ın cenaze töreninde yine gözyaşı ve öfke vardı. Cenaze kortejinin arkasından yürüyen halk, "İtalya şaşırma, sabrımızı taşırma", "Kahrolsun PKK" sloganlarıyla, bölücü örgüt başının Türkiye'ye iade edilerek yargılanması için haykırdı.
       Babasını küçük yaşta kaybettikten sonra annesi Fadime Acar tarafından akrabalarından Hanım Kıvrak'a evlatlık olarak verilen ve henüz 6 aylık asker olan Kıvrak için İmralı köyünde düzenlenen askeri törene Vali Yardımcısı İsmet Bayhan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Rıza Bülbül ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Gözyaşlarının sel olduğu törende Erol Kıvrak'ın hem öz, hem de üvey annesi ağıtlar yakarken, üvey annesi Hanım Kıvrak, çocuğu olmadığı için evlatlık olarak aldığı Erol Kıvrak'ın hayattaki tek dayanağı olduğunu belirterek "6 ay önce davul zurna ile askere uğurladım, ben askerliği tamamlayıp yanıma dönmesini beklerken cenazesi geldi. Bu acıya nasıl dayanırım?" diye feryat etti.

       Erol Kıvrak'ın anneleri ve 6 kardeşi, tabutuna sarılıp gözyaşı dökerken, Şehit erin yakınlarına yazdığı son mektubunda şu şiiri yazdığı öğrenildi:
       "Güzel olur yaprağının dalı
       Vatan oldu Yüksekova'nın toprağı
       Viran oldu şu gönlümün bağı
       Sana nereden düştüm Yüksekova
       Sabahları olur sisli bir hava
       Her yanı dağlık ortası ova
       İmrallı'da kaldı güzel bir yuva
       Sabah olur uyanır Yüksekova"