The Others Doğramacı WHO'nun yaşayan tek kurucusu

Doğramacı WHO'nun yaşayan tek kurucusu

19.09.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Doğramacı WHO'nun yaşayan tek kurucusu

Doğramacı WHOnun yaşayan tek kurucusu

       BİLKENT Üniversitesi'nin kurucusu Prof. İhsan Doğramacı, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) 50. kuruluş yıldönümü törenine, 61 kurucudan hala tek hayatta olan temsilci olarak katıldı.
       83 yaşındaki Prof. Doğramacı, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kraliçe Margarethe II'nin huzurunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yarım yüzyıl önce BM'ye bağlı olan Dünya Sağlık Örgütü'nün ilk kuruluş belgesine imzasını koyan ve bugün bu olayı kutlamak ve anmak olanağına sahip tek kişi olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.
       Prof. Doğramacı, 1948'den bu yana bu örgüt sayesinde dünyada sağlık alanında katedilen büyük mesafeyi belirtti ve daha sağlıklı bir dünya için fakirlikle, ekolojik ve ekonomik sorunlarla mücadelede hala yapılacak çok iş olduğunu hatırlattı.
       Tören vesilesi ile Prof. İhsan Doğramacı'yı 4 yabancı dilde tanıtan bir broşür yayınlandı. Broşürde Türk bilim adamının, örgütün kuruluş belgesini imzalarken çekilen bir resmi de yer alıyor. Tanıtım yazısında, Prof. Doğramacı'nın 83 yaşına rağmen hala örgütte faal olduğu, ayrıca dünyanın sayılı bilim yuvalarından biri sayılan Bilkent Üniversitesi'nin başında bulunduğu belirtiliyor ve kendisinin verdiği demeçten şu alıntı yapılıyor: "Bütün bu faaliyet hayatımı zenginleştiriyor. Bu kadar kapsamlı bir kariyere sahip olduğum için fevkalade mutluyum."