The Others Dünya O'nu örnek aldı

Dünya O'nu örnek aldı

25.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünya O'nu örnek aldı

Dünya Onu örnek aldı


Askerden, din adamına, sanatçıdan politikacılara tam 70 bin kişi Deniz'e, mesaj gönderdi. Doktorları, aynı yöntemi diğer hastalara da uygulayacak


       Henüz 15 yaşında yakalandığı "Osteo Sarcoma" adı verilen kanser türüne karşı mücadele veren Deniz Resul'ün, web sitesine her gün yüzlerce mesaj yağıyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen destek mesajlarının sayısı 70 bini aştı. Yüksek dozda kemoterapi tedavisi gören Deniz, bu mesajlarla moral bulurken, Türkiye'nin farklı çehrelerini de web sitesinde bir araya getirdi. Deniz'in sitesinde askerlerden, doktorlara, sanatçılardan, yazarlara, politikacılardan din adamlarına kadar geniş bir yelpazeden destek mesajları yeralıyor.

       Bir ilke imza attı
       Deniz, adına açılan web sitesiyle dünyada bir ilke imza da attı. ABD'deki doktorları Deniz'e gelen moral mesajlarının hastalığı yenmesinde önemli bir faktör olabileceğini saptayıp, aynı yöntemi diğer kanserli hastalara uygulamak için harekete geçtiler. Deniz Resul'ün sitesi, ABD'li tıp otoriteleri tarafından özel olarak incelenecek.

       Deniz'e mesaj yollayan bazı isimler şunlar:
       Papaz Vahram A. Hazarian: (Türkiye'deki Ermeni cemaati papazlarından) Deniz kızım, üzücü haberi Milliyet Gazetesi'nden aldım. "Kendini üzme" demesi kolay, fakat cesaretli ol, hiçbir zaman cesaretini kaybetme. Atalarımız ne derdi; "Gün doğmadan neler doğar." Sana iki şey söylemek isterim: Birincisi ben dört sefer açık kalp ameliyatı oldum ve bunun iki seferinde Allahı'n emri ile yarı yoldan geri döndüm. ikincisi, senden iyi olmasın, burada bir arkadaşımın kızı da senin hastalığının başka bir türünü taşıyor ki, bütün vücudunu kaplamıştı, fakat halihazırda yaşıyor, tedaviler devam ediyor ve şimdi evlenmiş vaziyettedir. Bunda da büyük rolü evvela Cenabı Hakka olan sadakati, güveni ve inancı, sonra kendine güveni oynamıştır. Hiçbir zaman umudunu kırmadı, yaşayacağına inandı, senin de hiçbir zaman umudunu kırmaman lazım. Cesaretli, daha da cesaretli olman lazım, daha gençsin. Kainatı yaratan O'dur, Yüce Allah'dır, öyle ki bizlere hastalığı veren, ve geri alan da O'dur. Sevgili kızım Deniz, Dualarımdan eksik etmeyeceğim seni, her zaman için manen yanında olacağım. Tekrar ediyorum; azimli ve kuvvetli ol. Senin gibi niceler azim ve kuvvetle yendiler bu hastalığı, sen de imzanı at o deftere.

       Meltem Cumbul: (Sanatçı) İnancını kaybetme Deniz. Hepimiz yanındayız. Çok yakın bir insanıma saldıran, çevremde çok can yakan bu canavara sen gülen gözlerinle ve o küçük gizli silahınla büyük darbeler indireceksin. Web siteni sık sık ziyaret edeceğim. Dönüşünü birlikte kutlayacağız.

       Filiz Akın Köksal: (Sinema sanatçısı, Paris Büyükelçisi Sönmez Köksal'ın eşi) Sevgili Deniz, ben seni gazetelerden tanıyorum. Belki sen de beni Filiz Akın olarak filmlerden tanıyorsundur. Birçok insan seni düşünüyor ve iyileşmen için dua ediyor. Hiç bitmeyecek gibi gelen çok zor zamanlar olabilir, moralin bozulabilir. İnan ki, iyileşen herkes bu durumlardan geçiyor. Biz dualarımızla senin yanındayız. Sen de içini bu güzel enerjilerle doldur, bizleri düşün.

       "Sana özel konsere gelirim"
       Fatih Erkoç: (Sanatçı) Senin herşeyin üstesinden gelebilecek bir yapıya sahip olduğundan hiç şüphem yok. Tedavilerin sonucunda sağlığına kavuşacağına inanıyorum. Ama en önemlisi senin inanman. Ve biliyorum ki sende de bu inanç var. Senin için yapabileceğim ne varsa yapmaya hazırım. İstersen bulunduğun yere gelip "sana özel" bir konser verebilirim, ne dersin? Ama belki de ben senin sevdiğin sanatçılardan değilimdir. Ancak beni canlı olarak bir dinle, bak nasıl seveceksin. Seni seviyorum ve senin için Allah'a dua ediyorum.

       Ahmet Altan: (Yazar) Denizciğim, senin buraya dönüşünü heyecanla bekleyen birçok genç erkeğin arasında beyaz sakallı, yaşlı bir adamın da bulunduğunu haber vermek için yazıyorum bunu. Son günlerde yaşadıklarınla büyüklerin iyi bildiği, sıkıntı ve acı gibi bazı duyguları öğrendiğine göre, belki büyüklere özgü bir kutlama yapıp, bir kadeh şampanya içebiliriz. Şampanyanın kraliçelere özgü bir içki olduğu söylenir. Ama sanırım prenseslere de yakışır. Çabuk gel.

       Gönül Saray Alphan: (DSP Amasya Milletvekili) Dünün sade vatandaşı üç çocuk annesi bir kadın, bugünün milletvekili olarak satırlarla bile olsa yanında olmak istedim. Sana güvendiğimi, inanırsan herşeyin üstesinden gelebileceğini söylemek istedim. Yanında olup ellerini tutabilmek ve ceylan gözlerine doğrudan bakarak bunları söylemek çok isterdim. Sana ne kadar inandığımı anlayasın diye. Sakın vazgeçme. Biz kadınların daha yapacak çok şeyimiz, yürünecek çok yolumuz var. Seni seviyor, ailecek öpüyoruz.

       Hülya Avşar: (Babası Deniz'in Levent Resul'e) Deniz için Allah'tan sağlık diliyorum. Onun için dua edeceğim. Bakın benim içimde hiç kötü bir his yok. İnanın atlatacak kızınız. Mucizeler oluyor. Tıp hızla ilerliyor. Onun sağlığına bir an önce kavuşması için dua edeceğim. Allah ona dayanma gücü versin.

       Büro Emekçileri Sendikası: Haydi güzel kız... Tüm acımasızlığına rağmen dünyanın, gücünle gücümüze güç kat. Sevgimiz sana yoldaş olsun. Ne güzel de diyor baban, "En önde sen, hemen arkanda biz." Bu kavgayı da biz kazanacağız. Seni seviyoruz. Hoşçakal. Dostça kal.
       Asker ocağından mesaj: Denizlerin en güzeli; Ankara'da asker ocağında 1600 kişi, senin iyi olman için günde üç kere hep bir ağızdan dua ediyorlar.