The Others Elazığ'da iki bayan evlendi!

Elazığ'da iki bayan evlendi!

05.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Elazığ'da iki bayan evlendi!

Elazığda iki bayan evlendi

Elazığda iki bayan evlendi
       ELAZIĞ'da pembe nüfus cüzdanlı Özgül Karakaya (27), uzun süre arkadaşlık yaptığı Özlem Olgun'la aile arasında dünya evine girdi. Sade bir törenle evlenen çift, "Bütün baskılara göğüs gerdik, mutluyuz" dediler. Kendi aralarında evlenen çift, işi resmiyete dökmek ve evlilik cüzdanı almak için nüfus müdürlüğüne başvurdu.
       Çocukluğu ve gençliğinde erkek arkadaş edinen Karakaya ailesinin yedi çocuğundan biri olan Özgül, 1.5 yıl önce bir çocuklu dul Özlem Olgun ile tanıştı. İddiaya göre, ilerleyen arkadaşlık kısa süre sonra aşka dönüştü. Özlem önce hemcinsiyle böylebir ilişkiye girmekten kaçındı, ancak erkeksi duyguların ağır bastığını anlayınca birlikte yaşamaya başladılar.
       İki kadın arasında yaşanan aşkın duyulması üzerine, çiftler ailelerinin de rızasını alarak Elazığ Valiliği'ne müracaat edip, evlenmek istediklerini bildirdi. Valilik ise çifti, durumlarının açıklığa kavuşması amacıyla Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ne sevketti.
       Dr. Emin Bozoğlan tarafından yapılan muayenede, evlenmek isteyen Özgül'ün fiziki görünüm itibarıyla tam bir kadın olduğu belirtildi. Davranışlarının erkeksi oluşu nedeniyle detaylı araştırılması amacıyla Özgül, Fırat Üniversitesi Tıp Merkezi'ne sevkedildi.
       Sonucun açıklanması beklenirken, Özlem, "Sonuç her ne olursa olsun Özgül ameliyatla erkekliğine kavuşsun kavuşmasın, ben onu seviyorum, onunla her koşulda yaşamaya hazırım" diyerek evliliği kabul etti.

       Bir süre önce ailelerin de rızasını alan çift, aile arasında yapılan bir düğünle kendi aralarında dünya evine girdiler. Özlem'le evlendiği için çok mutlu olduğunu ve hep böyle bir anı beklediğini kaydeden Özgül Karakaya, şunları söyledi:
       "Kendimi tanımaya başladığımdan beri erkek gibi hissediyorum. Hep erkekler arasında oyunlarımı oynadım. Erkeklere değil de hep komşu kızlarına ilgi duydum. Bir erkek kadına karşı ne hissediyorsa, ben de onu yaşıyorum. Ameliyatla erkekliğime kavuşmayı arzuluyorum. Toplumda bizim gibi insanlar çok var ama seslerini duyuramıyorlar."
       Karakaya, bundan sonraki yaşantısını tam bir erkek olarak sürdürmek için ameliyat olmanın yollarını deneyeceğini vurgulayarak, "Bir dergide, kadının birine gögsünden alınan kaslarla erkeklik organı yaptıklarını duydum. Bu beni umutlandırdı" diye konuştu.
       Özgül'ün annesi Elif Karakaya ise, böyle bir durumla karşılaşılmasını istemediğini ancak, kaderin önüne geçemediğini anlatarak, şöyle konuştu:
       "Küçükken Özgül, hep erkekliğe özenirdi. Erkek elbisesi giyerdi. Etek giymemek için ilkokuldan sonra okulu bıraktı. Herkes onu erkek gibi bilirdi. Bir gün bana evlenmek istediğini belirtti. Ben zannettim ki, normal bir evlilik yapacak. Umutlandım. Çok isteyeni de oldu. Ben bir erkekle evleneceğini beklerken, o Özlem adında bir kızı sevdiğini ve onunla evleneceğini söyledi. Yapabileceğim hiç bir şey yoktu. Onu üzmemek için kabul ettim. Kendilerine mutluluklar diliyorum. Bu durumdan kurtulması için kızımın ameliyatla erkek olması için dua edeceğim."

       Elazığ Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Emin Bozoğlan, mesai içinde Sağlık Müdürlüğü'nün kendisine gönderdiği Özgül Karakaya'yı muayene ettiğini ifade ederek, "Görünüş itibariyle kadındı. Ben ona göre raporumu tuttum" dedi. Hormonal tetkiklerin yapılması için Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne Karakaya'yı sevk ettiğini belirten Dr. Bozoğlan, "Ben kendimi şöyle hissediyorum demekle olmaz. Bazı hormonal tetkiklerin yapılması gerekir. Doktor raporları lazım. Onun sözleriyle hareket edilmez. Ayrıca hastanın psikiyatrik tedavisi için de görüşümü belirttim" diye konuştu.
       Bu arada Vali Lütfullah Bilgin de konuyla ilgili olarak "Vatandaşın kendi iradesiyle vermiş olduğu bir karardır. Konu hakkında ben bir şey söyleyemem" demekle yetindi.