The Others En büyük komünist!

En büyük komünist!

08.07.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

En büyük komünist!

En büyük komünist


Cevİz Kabuğu"nda Mehmet Gül’ün Nazım Hikmet ile ilgili yazdığı kitap tartışıldı. Katılımcılardan Yavuz Bülent Bakiler; "İnanın dünyanın en büyük komünistiydi" dedi şair için. Acaba dünya çapında kaç komünist tanımıştı sayın Bakiler? Böyle "istatistiki" bilgiler nedense bizden çıkar!

SavaŞ Ay’ın "A Takımı"nda Dünya Kardeşlik Birliği ve Mevlana Vakfı ile ilgili bir dosya vardı. Kendini peygamber zannedenler ya da reenkarnasyon halinde Mevlana olanların hayatı! Bu ne ilk, ne de son olacak. Efendim bu işin içinde Modern Folk Üçlüsü’nün Ahmet Kurtaran’ı da var. Kendisi net bir şekilde Mevlana Vakfı’nda yer aldığını söyledi. Dünya Kardeşlik Birliği’nde yer almış bir isim de Fikret Hakan... Fikret Hakan bakmış olacak bir şey yok, ayrılmış. Peki bunun için yılların geçmesini neden beklemiş? Bu sorunun cevabını tam olarak alamadık. Bir de "neden böyle kuruluşlara giriliyor?" sorusuna verdiği cevap bana biraz garip geldi. Efendim kültürlü insanlar radikal İslamın doğurduğu olumsuz havadan etkilenerek bu ve benzeri birliklere, kuruluşlara giriyormuş. Yani halk Aczimendi Tarikatı, kültürlü olanlar da Kardeşlik Birliği’nde! Bu arada Savaş Ay canlı yayında haberleri de takip ediyor. Deprem haberi onun programına denk geldi. Bir de Yıldız Tilbe’nin "Altın vuruş" yaparak komaya girdiği haberi. Savaş Ay da İhlas Haber Ajansı’ndan gelen bu habere inanmamış olacak ki "umarım yalandır" dedi. Nitekim öyle olduğu çıktı. Savaş Ay biraz daha bekleyemez miydi?

ABD askerlerinin bizim askerleri esir alması olayına en duyarlı kanal Ulusal Kanal oldu. Yayınlarını "Nöbetteyiz" sloganı ile sadece bu konuya endeksledi.

Efendİm Ulaştırma Bakanı Ergezen’in Sabah Gazetesi’nde çıkan söyleşisinden bir cümle; "Gazete okumam, televizyon seyretmem. Öyle dizi merakım filan yoktur". Şimdi, "Aaa Bakan gazete filan okumuyor?" diye abukluk yapmayacağım. Sayın Bakan dizi izlemediğini anlatmak istiyor. Dizi izlemek televizyon izlemek ile eş anlamlı bizde. Gazete okumamak da bir başka simgedir. Okumaya gerek yoktur; iş bitirici olmak yeterlidir. AKP iktidarının da ana felsefesi budur ve bu yönde isimleri bakan yapmıştır. Arazi parselleme vs. konularında uzman olmak yeterlidir. Kısaca Bakan bu anlamda doğru seçilmiş bir isimdir. Evet bakan olmayı hak etmiştir.