The Others Erbakan: Eski başbakana tenzilat olmaz mı?

Erbakan: Eski başbakana tenzilat olmaz mı?

14.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Erbakan: Eski başbakana tenzilat olmaz mı?

Erbakan: Eski başbakana tenzilat olmaz mı


ANKARA Milliyet


       Kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Yargıtay'ın Yaşar Kemal'e "dünyaca tanınmış" olduğu için beraat verdiğini belirterek, "İnsaf ya insaf. Başkalarına tenzilat yapılırken başbakanlık yapmış birinin cezasına tenzilat uygulanmaz mı?" dedi.
       Dün FP teşkilatlarını ve miletvekillerini kabul eden Erbakan, devletin vatandaşa zulüm yaptığını ileri sürerek şunları söyledi:
       "Devlet vatandaşa hizmet için vardır. İnsanların haklarını yok sayamazsınız. Vatandaşa zulmeden bu devletin ne önemi kalır ne kıymeti kalır. Hükümet komiseri 'o gün böyle bir konuşma olmadı' diyor. Ama bir bakıyorsunuz ki birilerinin doldurduğu bantan ceza alıyorsunuz. Olmaz böyle şey."

       Montajla her şey olur
       Montajla Himalaya Dağları'na bile tırmanacağını belirten Erbakan şunları söyledi:
       "Normal durumlarda bant delil kabul edilmiyor, ama Erbakan'a gelince bant delil oluveriyor. Daha önce Yargıtay bu konularda solcuları korumuştu. Yaşar Kemal'e dünyaca tanınmış olduğu için beraat kararı verdiler. O 'böyle söylememiştir' dediler. Büyük bir partinin genel başkanına 'halkı birbiriyle kavga ettirmek istiyor' diyorlar. Komik bir şey bu.
       Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde hakim olsaydınız ve dosya önünüze gelseydi 'insaf ya insaf' derdiniz. Başbakanlık yapmış bir kişiye 'ceza da tenzilat yapmayız' diyorlar. Bu çocuk oyuncağı değildir. Bu uygulama kabul edilemez. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden imdat istemeden bu Türkiye'de düzeltilmelidir."