The Others Erdoğan'a savaş mı açıldı?

Erdoğan'a savaş mı açıldı?

20.08.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Erdoğan'a savaş mı açıldı?

Erdoğana savaş mı açıldı


Gürbüz Öğüt'ün itirazı, Tayyip Erdoğan haberlerine: "Son 1 aya kadar sizleri takdir ediyordum. Fakat son 1 aydır Erdoğan'a yapılan suçlamalar ve taraflı yayınlarınız, beni Milliyet'in objektif gazetecilik anlayışından şüpheye düşürdü. Özellikle bazı profesörlerin görüşleri alınarak Erdoğan'ın düşüncelerine, 'aslında böyledir' diye yorum getirilmesi ve bu mantıksız yorumlara gazetenizde yer vermeniz, bir insanı düşüncede bile özgür bırakmamaya çalışmanız, birey özgürlüğüne yapılmış bir zorlamadır diye düşünüyorum. Şimdiye kadar Erdoğan hakkında müspet bir yayın yapmamanız ve son 1 ayda savaş açmış edasında hareket etmeniz, birilerinin emriyle hareket ediyor izlenimini veriyor."

Erdoğan suçlanmıyor
Siyasi haberleri değerlendiren editörlerin yanıtı şöyle:
"Erdoğan, haberlerde değil, söz konusu haberlere konu olan resmi raporlarda suçlanıyor. 'Erdoğan'ın görüşleri aslında şöyledir' diyen 'bazı profesörlerin mantıksız düşüncelerinin yayımlandığı' ve "birilerinin emriyle hareket edildiği' suçlamasının hiçbir dayanağı olamaz. Erdoğan'ı takiye yapmakla suçlayanların başında, yıllarca yanlarında yetiştiği, ancak şimdi yolunu ayırdığı Milli Görüş'çüler geliyor."
Yorum: Erdoğan'ın, Türkiye'yi yönetmeye aday bir lider olarak, servetinden din devleti öngörüsüne kadar yöneltilen sorulara yanıt vermemesi, elbette gazeteciliğin kapsama alanına giriyor. Emir almaya gerek yok.
Öğüt, Erdoğan'ın henüz icraat yapmadığı imasıyla, yazısını "İnsanları düşünceleri ve söyledikleriyle mi, yoksa yaptıklarıyla mı yargılamalı" sorusuyla noktalıyor. Oysa önemli bir icraatı dünyanın en büyük şehirlerinden İstanbul'da sürüyor. Belediyenin işlettiği tarihi ve turistik yerlerde yıllardır içki servisi yapılamıyor.


• F - 22 açıklarının fiyatının 300 trilyon lira olduğunun anlatıldığı haberde "20 trilyonluk 10 adet F - 16 alınabilir" deniliyor. Hangisi doğru?
• Dış Haberler Servisi, teknik hata uyarısı için teşekkür ediyor.
• "Yolunu arayan Alevilik" dizisinin adının dikkatsizce yazıldığı kanısındayım. Aleviliğin yolu bellidir.
• Hakan Şükür'ün son golünü attığı maç yanlış yazıldı. Son golü 24 Mart 2001'de Slovakya'ya attı. (Yunus Kılıç)
• Televizyon sayfanızda sadece belirli birkaç kanalın programları bulunuyor. Diğerleri nerede? (Selin Atacan)