The Others Erkek arkadaşınız kim?

Erkek arkadaşınız kim?

21.12.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Erkek arkadaşınız kim?

Erkek arkadaşınız kim



NTV'de Gani Müjde'nin konuğu Sumru Yavrucuk ve Genco Erkal. Program başlıyor ve Gani Müjde soruyor Sumru'ya; "Erkek arkadaşınızın adı ne?" "Karşı Pencere" filminin galasına Sumru Yavrucuk ile Genco Erkal birlikte gitmişler. Birden flaşlar patlamış. Bir muhabir yaklaşıp "Erkek arkadaşınızın adı nedir?" diye sormuş. Gani Müjde'nin program başında sorduğu sorunun hikayesi böyle. Genco Erkal'ı halkımız Şebnem Özinal vasıtası ile tanıdı. Dostlar Tiyatrosu'nda oynanan "Yarışma" oyununda Özinal dekolte halini almış, yoğun ilgi görmüş, arada da Genco Erkal'ın adı geçmişti. Hatta Dostlar Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu olalı böyle kalabalık görmemişti. Sonra tabii Genco Erkal unutuldu. Bu nedenle muhabirin Genco Erkal'ı tanımamasını olağan karşılıyorum. Ve Sumru Yavrucuk'un yeni erkek arkadaşı zannedilmesini de son derece mantıklı buluyorum!

Dut ağacı ve saz ilişkisi
Yüksekkaldırım'dan aşağı inen yokuşta arada müzik mağazaları, stüdyolar filan vardır. Geçenlerde bir mağazaya uğradım. Bağlama imal ediyorlar. Biraz konuştuk. Meğer artık bağlamanın her şeyi olan tekneyi yapacak ağaç bulunmuyormuş. Çünkü kaçak kesim sonucu dut ve kestane, daha sonra da gürgen sizlere ömür. 12 yıl içinde 50 bin bağlama teknesi için 15 bine yakın ağaç kesilmiş. Bu kesimler de çoğunluk Samsun'da (özellikle karadut) oluyormuş. Bir ağaçtan en fazla dört tane bağlama teknesi oluyor. Yani koca ağacı kesiyorsun dört tane küçücük tekne için. Şimdi mobilya artığına (yaprak deniliyor) kadar düşmüş iş.

Dünya müziği festivali
21-24 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da önemli bir müzik olayı var; Stricty Mundial. Dünyanın önemli uluslararası festival, konferans ve fuar etkinliklerinden biri. 20'si Türk, toplam 60 müzik grubu katılacak. Grupların yanı sıra 3 bin katılımcı olacak etkinliklerde. 1991 yılında kurulan European Forum of Worldwide Music Festivals'ın en önemli müzik etkinliklerinden biridir Stricty Mundial. Zaragoza (İspanya), Salvador de Bahia (Brezilya) ve Marsilya (Fransa) ev sahipliği yapmış bugüne kadar. Konser ve etkinlikler Cemal Reşit Rey Salonu, Harbiye Askeri Müze, Kültür Sitesi ve Taksim civarındaki 15 gece kulübünde yapılacak. 300 standın açılacağı fuar Harbiye'de olacak. Bu proje içinde Baba Zula, Yansımalar, İncesaz, Kardeş Türküler, İlhan Erşahin bizim cepheden.
Festival, kurulacak özel televizyon yayını (Digitürk) ve özel radyo ile her gün sizlerle olacak. Olay büyük. Daha geniş bilgi için www.istanbul2004.info.

Magazinleşen üniversite
Milliyet'in Popüler Kültür ekinde Tayfun Atay "Ne Kadar Popülarite O Kadar Üniversite" yazısında; "Popüler kültürü inceleyip eleştirmesi gereken üniversiteler onu besleyen ve üreten mekanlar haline geliyor" demiş. Bu konudaki en çarpıcı verilerden biri bahar şenlikleridir. Örnek olarak Sabancı Üniversitesi'nin geçtiğimiz yıl yapılan şenliklerinde İpek Tuzcuoğlu ve Muazzez Ersoy hazır bulunmuş ve Kenan Doğulu da bir konser vermişti. Kadir Has Üniversitesi'nde de "Gençler kimi istiyor?" anketinden Kenan Doğulu (yüzde 28) ve Hande Yener (yüzde 27) çıkmıştı. Birçok üniversitenin bahar şenliklerine katılmış bir grubun üyesi olarak ben bu durumları gayet normal karşılıyorum! Çok izlenen ve çok istenenlerle gençleri geleceğe bir nevi daha iyi hazırlıyorlar. Gençler de zaten popüler olanla içli dışlı. İyi iş, çok para, bir araba, hoş bir hatun gibi elle tutulur ideallerin peşinden koşarken "entel danteller"le uğraşacak değiller!