The Others Fen Fakültesi'nde gerginlik

Fen Fakültesi'nde gerginlik

23.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fen Fakültesi'nde gerginlik

Fen Fakültesinde gerginlik

       ANKARA Üniversitesi (A.Ü) Fen Fakültesi'nde karşıt görüşlü iki grup arasında kavga çıktı. Bir öğrencinin yaralandığı kavgadan sonra bir grup öğrenci, Fizik Bölümü binasına girerek kapıları kapattı. Bunun üzerine binanın arka kapısından içeri giren güvenlik güçleri, olaya karışan öğrencileri gözlem altına aldı.
       A.Ü Fen Fakültesi kantininde, dün öğle saatlerinde karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Kavgada bir öğrenci yaralanırken, bu öğrencinin arkadaşları Fizik Bölümü binasının kapı camlarını kırdı. Bu olayın ardından diğer öğrenci grubu, Fizik Bölümü binasının kapılarını kapattı ve okula girilmesine izin vermedi. Ellerinde sopalar bulunan bina içindeki bazı öğrencilerin yüzlerini atkıyla kapattıkları görüldü.
       Öğrencilerden dışarı çıkmalarını isteyen Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Akbaş, "Şimdi çıkarsanız gözaltına alınmayacaksınız. Çıkmamakta direnirseniz, gözaltına alınacaksınız" uyarısında bulundu. Bina içindeki öğrenciler ise polislerin okuldan ayrılmasını ve basın açıklaması yapmalarına izin verilmesini istedi.

       Akbaş'ın ardından güvenlik güçlerinin içeri girmesi üzerine öğrenciler, taş ve sopalarla diğer camları da kırdılar. Bu sırada çevik kuvvet ve `robocop' polisleri, binanın arka tarafındaki kapıdan binaya girdi. Ön kapıdaki polislerin de içeri girmesi sonrasında öğrenciler ve polisler arasında kovalamaca yaşandı.
       Güvenlik güçleri, okulda yaptıkları aramada, olaya karıştığı tespit edilen öğrencileri yakalayarak bölge karakoluna götürdü. Olaylarda, biri bayan olmak üzere 40 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi.

       İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin koridoruna asılan bir afiş nedeniyle iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada da biri kız iki öğrenci yaralandı.
       Hukuk Fakültesi koridorunda dün ÖDP ile İP yanlısı öğrenci grupları arasında bir panele davet amacıyla asılan afiş yüzünden gerginlik çıktı. Sözlü sataşmalarla süren gerginlik, daha sonra fakülte koridorunda yumruklu kavgaya dönüştü. Olaylar sırasında yaralanan öğrencilerden Sinan Duymaz ve Gülendam Şam, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.