The Others Gel de cıldırma!

Gel de cıldırma!

10.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Maltepe’de bir binaya temas eden viyadük, apartman sakinlerini çileden çıkardı Niye mi? Çünkü manzara kapandı, gürültü arttı, evi dere ve pis kokular sardı...

Gel de cıldırma

Gel de cıldırma!

Maltepe’de bir binaya temas eden viyadük, apartman sakinlerini çileden çıkardı Niye mi? Çünkü manzara kapandı, gürültü arttı, evi dere ve pis kokular sardı...

ZÜLBİYE DEMİROĞLU

Yaklaşık 18 yıl önce başlarını sokacak bir ev diye yola çıkıp aldıkları arazi üzerine dört katlı bir bina yaptıran Aksu Apartmanı sakinlerinin başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmedi.
Maltepe sahil yolunu TEM otoyoluna bağlayacak olan bağlantı yolu bitme aşamasına geldi. Açılışı iki hafta sonra yapılacak olan yoldaki viyadük İstanbul trafiğine kilit vuran noktalardan birini açacak. Ancak aynı viyadük birçok aileyi yerinden ederek mağdur duruma düşürdü, birçoğunu ise bunalıma soktu.
İki yıl önce yapımına başlanan yol nedeniyle Süreyyapaşa sahilinde birçok ev kamulaştırıldı. Aynı yerdeki Aksu ve Ekşioğlu apartmanları ise mevcut imar planlarında viyadüğün yapılacağı alana üç metre uzakta göründüğü için kamulaştırılmadı.

Ruh sağlığımız bozuldu
Çalışmalar nedeniyle çatlamaya, alt katlarına dere suları dolmaya başlayan bina sahipleri soluğu belediyenin kapısında aldı. Ancak, imar planında, iki apartmanın yapımı sırasında müteahhidin binaları dere yatağına doğru üç metre kaydırıp hazinenin arazisine tecavüz ettiği belirlendi.
Apartman sakinlerinden Ruhi Sirkeci, "Bu daireyi emekli ikramiyemle almıştım. Eskiden Adalar’a bakan evimiz şimdi beton yığına bakıyor. Her geçen gün ruh sağlığımız ve beden sağlığımız bozuluyor. Nereye başvurduysak sonuçsuz kaldı, yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.



İSTANBUL