The Others Gökçer ailesinden özür

Gökçer ailesinden özür

28.12.2009 - 00:08 | Son Güncellenme:

Türk tiyatrosunun usta yönetmeni ve oyuncusu Prof. Dr. Cüneyt Gökçer, 23 Aralık gecesi yaşama veda etti...

Gökçer ailesinden özür

Milliyet gazetesinde yer alan haberde Ayten Gökçer’in adının geçmemesi ve kızı Deniz Gökçer’in “oğlu da izinden gitti” ifadeleriyle yer alması çok sayıda okurumuzun tepkisine yol açtı. Özcan Yazlak adlı okurumuz 24 Aralık 2009 tarihli Milliyet’te “‘Tiyatro dünyası Gökçer’e ağlıyor’ başlıklı haberiniz 1. Merhumun 2. eşi Ayten Gökçer hanımefendinin adının yazılmaması dolayısıyla eksik, 2. Kızı Deniz Gökçer hanımefendinin cinsiyetinin değiştirilmesiyle yanlış olmuş” diye uyarmış.
Gül Sökmen adlı okurumuz da “Milliyet gibi sanat ve kültüre gerçekten diğer gazetelerden çok daha fazla önem veren bir gazetede, Deniz Gökçer’i erkek olarak yazmak ayıbın da ötesinde değil mi? Cüneyt Gökçer’in vefatı üzerine verilen (24 Aralık Perşembe) ikinci sayfadaki haberi ‘oğlu da izinden gitti’ diye okuyunca... Acaba oğlu da mı vardı diye merak ettik. Ama Deniz Gökçer gibi bir sanatçıyı erkek diye vermek cahillik midir? İhmalkârlık mıdır?” diye soruyor.
Milliyet Kültür Sanat Servisi Şefi Filiz Aygündüz Okur Temsilcisi’ne bir açıklama gönderdi:
“Yazıyı gece saat 12’ye doğru haber merkezine geçtik. Orijinal metinde, Deniz Gökçer’in Cüneyt Gökçer’in oğlu olduğuna dair herhangi bir cümle yok. Yazı İşleri’ndeki arkadaşlar yanlış algı sonucu, Deniz Gökçer’i ara başlığa erkekmiş gibi çıkarmış. Böyle bilgi eksiğimiz söz konusu değil. Sanırım gazetenin baskı saatine yakın bir zaman olmasının da etkisiyle hata gözden kaçmış.”
Okurlarımızdan ve Gökçerlerden özür dileriz.

Haberin Devamı

Gökçer ailesinden özür

Prof. Dr. Cüneyt Gökçer ve eşi Ayten Gökçer