The Others Güncel

Güncel

21.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Güncel

Güncel

       Rize'nin Çayeli ilçesinde öğretime açılması planlanan Eğitim Fakültesi, ilanla öğretim üyesi arıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne bağlı fakültenin dekanı Prof. Dr. Abdullah Demirtaş, ihtiyaç duyulan 100 kadro için açılan sınava ancak 15 kişinin başvurduğunu belirterek, Bu sayı yeterli değil. Tekrar ilan vererek, yeni bir sınav açacağız" dedi. Demirtaş, fakültenin öğretim üyesi sıkıntısının yanında diğer eksikliklerinin de dernek ve yardımseverlerin katkılarıyla giderilmesine çalışıldığını sözlerine ekledi.

       SELÇUK Lisesi öğrencileri, Almanya'nın Siegburg kasabasının lise öğrencilerini evlerinde konuk ediyor. Her yıl Almanya'dan 10-15 öğrenci gelerek Selçuk Lisesi'nde derslere giriyor. Kültür alışverişinde bulunan yabancı öğrenciler, gelecek yıl Selçuk Lisesi öğrencilerini ülkelerinde ağırlayacak. Bu yıl altıncısı gerçekleşen buluşmadan sonra, 90 yabancı ve Türk aile birbirleriyle hasret giderdi. Konuk Öğrenci Grubu Başkanı Alman Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Petra Stszyk, "Bu ilişkiler, gelecek nesillere barış ve kardeşlik için büyük yarar sağlayacak" dedi.

       TARİH Vakfı, "Bir Çağdaşlaşma Projesi Olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 75 Yılı" Projesi kapsamında Türkiye genelinde tüm lise öğrencilerinin katılabileceği bir "yerel tarih yarışması" düzenledi. Yarışmayla öğrencilerin tarih bilgilerini pekiştirip Cumhuriyet'e bilinçle sahip çıkmalarının sağlanması amaçlanıyor. Vakıf, 30 Haziran'a kadar çok sayıda lise öğrencisine ve velilere, öğretmenlere ulaşarak, katılım sayısını artırmayı amaçlıyor.

       İSTANBUL Teknik Üniversitesi'nin 225. yılında Cumhurbaşkanı süleman Demirel, dönem arkadaşı Necmettin Erbakan ile birlikte 50. yıl plaketi alacak. 25 Mayıs'ta başlayacak 225. yıl kutlamalarında 29 Mayıs'taki İTÜ Günü'ne Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de katılacak ve İnşaat Fakültesi'nden arkadaşlarıyla bir araya gelecek. Kutlamalar; öğrenci şenlikleri, konserler, danslar ve spor etkinlikleriyle renkli geçecek.

       ÜNİVERSİTE adaylarına, meslekler hakkında bilgi vermek ve Anadolu Üniversitesi'ni tanıtmak amacıyla yarın toplantı yapılacak. Yunus Emre Yerleşkesi Spor Salonu'nda, 15.00'te başlayacak toplantıya, tüm üniversite adaylarının, velilerin ve öğretmenlerin katılabileceği bildirildi. Toplantıda, üniversite adaylarının bilinçli tercih yapmalarını sağlamak amacıyla üniversite eğitimi konusunda bilgi verilerek video gösterisi sunulacak. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi'nin fakülte ve yüksekokulları tanıtılarak, buralara girme koşulları ve puan türleri hakkında bilgi aktarılacak. Anadolu Üniversitesi'nin tüm birimlerinin standlarda tanıtılacağı toplantı sonrasında, dileyen öğrenciler, istedikleri fakülte ve yüksekokulları ziyaret edebilecek.