The Others Güneydoğu'da deprem paniği

Güneydoğu'da deprem paniği

26.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Güneydoğu'da deprem paniği

Güneydoğuda deprem paniği


Milliyet Haber Ajansı

       Merkez üssü Şanlıurfa Bozhöyük olan ve önceki gece saat 21.58'de meydana gelen deprem bölgede panik yarattı. Şanlıurfa, Hatay, Mardin, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Kilis ve İskenderun'la Güneydoğu'nun birçok kesiminde hissedilen deprem sonrası halk geceyi sokakta geçirdi.
       Şanlıurfalılar başta Kasapbaşı, Şehitlik, Cevheri, Buluntuhoca parkları olmak üzere, kenar semtlerdeki bağ - bahçe gibi yeşil alanlara sığındı.
       İstanbul'daki depremden kaçan Nejat Kır, "Marmara depremini tüm şiddetiyle yaşadım. Şoku ve stresi atmak için memleketim Şanlıurfa'ya geldim. Burada da depremle karşılaşınca ölümü hatırladım. Yağmurdan kaçarken, doluya tutuldum" dedi.
       Deprem sırasında beş yaşlı kadının baygınlık geçirdiği öğrenilirken, Vali Şehabettin Harput ve Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, yurtaşların paniğe kapılmamalarını ve soğukkanlı olmalarını istedi.

Gelinliğiyle sokakta sabahladı

       Depremin hissedildiği merkezlerden İskenderun'da da panik yaşandı. Özellikle Esentepe, Akbağlar, Modernevler ve Denizciler mahallelerindeki yurttaşlar geceyi kaldırımlarda geçirdi.
       Bir hafta sonra Bandırma'da dünyaevine girmeye hazırlanan gelin adayı Nuray Kumalı, depreme yakınlarıyla bir araya geldiği eğlencede yakalandı. Halay çektikleri sırada sallanmaya başladıklarını söyleyen gelin adayı, gelinliğiyle birlikte sokağa kaçtı.