The Others Hatemiler ölüm listesinde

Hatemiler ölüm listesinde

03.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hatemiler ölüm listesinde

Hatemiler ölüm listesinde


NİHAT ALTINTAŞ İstanbul


       Hizbullah'a yönelik son operasyonda yakalanan militanların, dini konulardaki ilginç açıklamalarıyla kamuoyunda tanınan Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ile eşi Kezban Hatemi'ye yönelik suikast hazırlığında oldukları ortaya çıkarıldı.
       İstanbul Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği son operasyonda yakalanan militanların evlerinde yapılan araştırmalarda, Hatemi çiftiyle ilgili yaptıkları istihbarat bilgilerinin toplandığı rapor ele geçirildi. Raporda, bazı özel televizyon kanalları ve gazetelerde dini açıklamalar yapan Hatemiler'in ev adresleriyle telefon numaralarının yer aldığı bildirildi. Yetkililer, raporlarda ayrıca Hatemiler'in eve giriş çıkış saatleriyle sık görüştüğü kişilerin de not edildiğini dile getirdi.

       Hüseyin Hatemi kimdir?
       İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Hüseyin Hatemi, kamuoyunda özellikle İslami araştırmalarını duyurduğu tartışma programlarıyla tanındı. "Başörtüsü takmadan sokağa çıkan kadın değildir" sözüyle büyük tepki aldı. Medeni Hukuk ve İslam Hukuku üzerinde çok sayıda çalışması bulunan Hatemi, radikal İslamcıların "Yeşil Komünist" suçlamalarına hedef oldu.

       Kezban Hatemi kimdir?
       1972'de İ.Ü. Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Hüseyin Hatemi ile evlendi. İstanbul Barosu'nda kayıtlı serbest avukat olarak çalışan Kezban Hatemi, eşinin tersine hararetli ve hızlı konuşmalarıyla tanındı. Uzmanlık alanları İslam hukuku, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları ve hayvan hakları olan Hatemi, halen Darülaceze Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliği görevini de yürütüyor.