The Others Helikopter 3 polise mezar

Helikopter 3 polise mezar

04.04.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Helikopter 3 polise mezar

Helikopter 3 polise mezar

Eğitim uçuşu yapan polis helikopteri Haliçteki fıskiye suyunun çarpması sonucu dengesini kaybedip bir binanın çatısına düştü

10 NİSAN polis bayramı hazırlıkları kapsamında eğitim uçuşu yapan polis helikopteri, Haliç'te bulunan fıskiye suyunun çarpması sonrasında dengesini kaybedip İstanbul Ticaret Odası'nın karşısındaki bir binanın çatısına düştü. İkiye bölünen helikopterde bulunan polislerden üçü ölürken ikisi yaralandı. Düşen helikopter bundan önce Başbakan Mesut Yılmaz ve Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit'i taşırken de arızalanarak zorunlu iniş yapmak zorunda kalmıştı.
Haliç üzerinde uçuş yapmakta olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi'ne ait bir helikopter, İstanbul Ticaret Odası'nın yanındaki fıskiyelere çarptı. Dengesini kaybeden helikopter daha sonra Küçükpazar yönüne doğru gitmeye başladı. Ardından tekrar Haliç yönüne dönen helikopter, saat 15.50 sıralarında Ragıp Gümüşpala Caddesi üzerindeki iki katlı bir binanın çatısına düştü.
İkiye bölünen helikopterde tekniksyen Ekrem Ocak'la polis memuru Orhan Şahin yaşamlarını yitirdi. Pilot Kudret Karamercan, Özel Harekat Dairesi Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, polis memurları Erbil Keskin ve Ayhan Özer yaralandığı kazada, Nabi Turan isimli polis memuru kayboldu. Yaralı polisler Haseki ve İstanbul Tıp Fakültesi hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, helikopterde yangın olasılığına karşı köpük sıktı. İstanbul Valisi Kutlu Aktaş ile İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir de, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Görgü tanıkları, kazadan önce Haliç yönünden yaklaşan helikopterin birden fışkıran fıskiyenin suyunun çarpmasıyla sallanmaya başladığını belirterek, "Herkes kaçmaya başlamıştı. Eğer yola düşseydi facia olacaktı. Fıskiyeden 75 - 100 metre ilerideki boş binaya doğru adeta bıçak gibi saplandı" diye konuştu.
Düşen helikopter bundan önce Başbakan Mesut Yılmaz'ın Silivri gezisi sırasında arızalanarak zorunlu iniş yapmış, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit'in gezisinde de havalanamamıştı. Bu arızaların ardından devlet büyüklerine tahsis edilmeyen helikopter devriye uçuşlarında kullanılıyordu.