The Others Hızlı tren inşaatındaki tüneller

Hızlı tren inşaatındaki tüneller

28.07.2008 - 02:22 | Son Güncellenme:

İstanbul-Ankara arasındaki seyahat süresini üç saate indirecek olan hızlı tren projesinin 2010’a yetişmesi için sürdürülen çalışmalar Milliyet’in 21 Temmuz 2008 tarihli sayısında ‘Hızlı tren için dağları deliyorlar’ başlığıyla yer aldı. Haberde, Murat Öztürk imzasıyla uçaktan çekilmiş bir de fotoğraf kullanılmış.

Hızlı tren inşaatındaki tüneller

Cengiz Kar adlı okurumuz gönderdiği açıklamada şöyle diyor:
“Haberinizdeki fotoğrafların hızlı trenle hiçbir alakası yoktur. O fotoğrafta görülen tüneller Bozüyük-Mekece iyileştirme projesi kapsamında yapılan tünellere aittir.
Bu tünellerle ilgili bilgi vermek gerekirse, tünellerden 2500 m olan tünel Kocatepe Tüneli, 800 m olan tünel ise Kaletepe Tüneli’dir. Kocatepe Tüneli çıkışında görülen viyadük Karasu-19 Viyadüğü’dür. Ben bizzat o tünellerde görev almış birisiyim. Haberi okuduğumda, daha doğrusu fotoğrafları gördüğümde hayretler içinde kaldım. Havadan görülen her tünel hızlı tren projesi mi? İnsanların doğru bilgilendirilmesi için bu haberin düzeltilmesini rica ediyorum.”
Okurumuz haklı. Söz konusu fotoğraflar hızlı tünel projesinde yer alan tünellere ait değildir. Okurlarımızdan özür dileriz.