The Others İki fazla hayat

İki fazla hayat

10.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

İki fazla hayat

İki fazla hayat

İki fazla hayat

2000’in son demleri; yüreğimize kimi zaman korku, kimi zaman sevinç salan günlerden ayrılıp, sevgi umutlarıyla yeni bir bin yıla koştuğumuz günlerdi; tarih 26 Aralık. "Vatandaş İstanbul"un yeni, güçlü, dinamik ve cesur sesi "Milliyet İstanbulöda bir haber yayınladık.
"Depremzede aranıyor... Protez yardımı yapılacak 19 kişi bulunamazsa, para iade edilecek"
Bu başlıklarla, kamuoyuna sunduğumuz haber kısaca şöyleydi:
"... Rotary Alman - Türk Ülkelerarası Komitesi, karşılıksız protez yardımında bulunmak için "17 Ağustos" ve "12 Kasımöda sakat kalan 2 - 20 yaş arası 19 depremzede arıyor. Almanya’da toplanan 300 bin mark tutarındaki fondan, 30 protezlik bir kontenjan oluşturuldu. Ocak ayı sonuna kadar kimse çıkmadığı takdirde, para yurtdışındaki bankacılık sistemi gereği kullanılamayacak." Bilginin kaynağı; komitenin Türkiye Grubu Başkanı Yalçın Atay’dı.
Yüzbinlerce İstanbullunun eli, www. milliyet.com.tr üzerinden yüzbinlerce sanal okurun gözünün önünden geçen haberin üzerinden...
14 gün sonra, bir telefon geldi. Alo’nun sahibi Atay’ın sesinde; insanların mutluluğu, cümlelerinde; bir acının, zafere, sevince dönüşünün kelimeleri vardı.
Olayı öğrenen "deprem çocukları" komiteye başvurmuş, inceleme sonucu kampanyaya 21 kişi dahil edilmişti. Yani fazladan iki kişi, yani 19+2 hayat; Atay, bu canların da artık, dramın gölgesinden kurtulup aydınlığa adım atacaklarını müjdeliyordu.
Çığ gibi büyüyen insanlık, hepimizi sarsan, içimizden canlar alan bir gece yarısının, geride bıraktığı beden yaralarına melhem oluyor.
Böyle bir müjdeyle; ne mutlu bize, teşekkürler herkese...



İSTANBUL