The Others İran'ın PKK'ya desteği sürüyor

İran'ın PKK'ya desteği sürüyor

12.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

İran'ın PKK'ya desteği sürüyor

İranın PKKya desteği sürüyor

İRAN'ın PKK'ya çeşitli şekillerde verdiği destek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son Kuzey Irak operasyonda bir kez daha belgelendi. PKK kamplarında İran'dan geldiği belirlenen çok sayıda malzeme ele geçirildi.
İstihbarat birimlerince hazırlanan rapora göre, TSK'nın son sınır ötesi operasyonu sırasında Gali - Kazak - Hal bölgesinde iki konteyner ve 35 depoda, 12 bin adet mermi, 50 adet personel mayını, tonlarca gıda ve ilkyardım maddesi bulundu.
"İran'ın PKK'ya desteğini sürekli artırdığı anlaşılmaktadır. Bunda da PKK'nın insan ve malzeme konusunda son iki yıldır içine düştüğü sıkıntıların önemli rol oynadığı bilinmektedir" denilen raporda, İran'ın bölücü örgüte verdiği destek şöyle sıralandı:
* Aralarında Kelereş'in de bulunduğu 11 PKK kampının açılmasına izin verilmesi.
* Güvenlik güçleriyle girdiği çatışmalarda yaralanan teröristler İran'da çeşitli hastanelerde tedavi edilmesi.
* İran'ın Türkiye sınırına yakın yerlerde gizlenen teröristlerin jandarma karakollarımıza karşı vurkaç saldırılarına göz yumulması.
* Yunanistan'da eğitilen teröristlerin küçük gruplar halinde Türkiye'ye sızmasının sağlanması.
Raporda, Yunanistan, Ermenistan, İran ve Suriye'nin PKK'ya verdiği desteğin sürdüğü de vurgulanarak, PKK'nın büyük oranda güç kaybetmesi üzerine, bu yardımların daha da artırılabileceğine dikkat çekildi.