The Others İş dünyasından kısa kısa...

İş dünyasından kısa kısa...

06.05.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

İş dünyasından kısa kısa...

İş dünyasından kısa kısa...

İş dünyasından kısa kısa...

Bureau Veritas’ta ilk Türk genel müdür
’Bağımsız gözetim, belgelendirme ve risk önleme’ sektörünün uluslararası kuruluşu Bureau Veritas’ın Türkiye ve Hazar Bölgesi Ülkeleri Genel Müdürlüğü’ne Yalçın Gülbeyaz getirildi. 7 yıldır Bureau Veritas Türkiye’de çalışan Gülbeyaz, grubun ilk Türk Genel Müdürü oldu.

Doğuş Üniversitesi’nde Kariyer Günleri başladı
Doğuş Üniversitesi’nin iş dünyasına adım atacak olan öğrencilere, belli başlı firmaları, danışmanlık şirketleri ve on-line CV ve kariyer sitelerini tanıştıracak olan ’Kariyer Günleri’ başladı. 30 Mayıs’a kadar sürecek etkinlik kapsamında, paneller ve seminerler düzenleniyor. Bu yıl ilki düzenlenen Kariyer Günleri’ne İMKB, Ram Dış Ticaret, Doğan Medya Grubu, Yenibir.com, Turkcell, Telsim, Singer, Tek adres.com, Şişecam, Humanitas Doğuş İnsangücü Yönetimi, Sarkuysan Holding, Anadolu Endüstri Holding, İsviçre Sİgorta, THY, ve RTG Uluslararası Danışmanlık katılıyor.

Taklite karşı dernek kuruldu
Türkiye’deki tescilli markaların acenta, distribütör, lisansör ve mümessilleri bir araya gelerek, taklit üretim ve paralel ithale karşı mücadele vererek, vergi kaybını önleyebilmek üzere 'Tescilli Markalar Derneği'ni kurdular. Kurucu üyeler arasında, Paul & Shark, Lacoste, Burberry, Fila, Cacharel, Esprit, Diesel, Swatch, Tommy Hilfiger ve DNKY markalar bulunuyor.

İşgücünü azaltmada çağdaşlık semineri
PERYÖN (Personel Yönetimi Derneği) ve Drake Beam Morin’in (DBM) Türkiye temsilcisi olan E&E Grup Danışmanlık işbirliği ile geçtiğimiz günlerde İstanbul Princess Otel’de 'İşgücü Azaltmada Çağdaş Yöntemler' konulu bir seminer düzenlendi. PERYÖN tarafından organize edilen kriz forumlarının tamamlayıcısı niteliğindeki seminer uygulamacılar tarafından büyük ilgi ile izlendi.