The Others İstanbul'a dolu yağdı

İstanbul'a dolu yağdı

27.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul'a dolu yağdı

İstanbula dolu yağdı


Aniden bastıran sağanak yağmur yüzünden çok sayıda evi su bastı


       İstanbul'da dün öğle saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur, yerini doluya bırakınca vatandaşlar zor anlar yaşarken bazı semtlerde çok sayıda evi su bastı.
       Fatih, Eminönü, Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane ve Sarıyer ilçeleri ile Anadolu yakasındaki bazı semtlere yağan misket büyüklüğündeki dolu nedeniyle özellikle Fatih'te çok sayıda ev ve işyerini su bastı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde A Blok'u C Blok'a bağlayan tünelin çatısı, otoparkta bulunan araçların üzerine düştü. Hasar gören araçlardan birinin Beykoz'daki operasyonda öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'a ait Mercedes olduğu bildirildi. Dolu yağışının, hava katmanları arasındaki sıcaklık farklılıklarından kaynaklandığını kaydeden meteoroloji yetkilileri, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesi nedeniyle, İstanbul'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini söylediler.
       Yetkililer, dün İstanbul'da en yüksek 28 derece olarak ölçülen sıcaklığın bugün 22 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini bildirdiler.
       Balkanlar üzerinden gelerek dünden itibaren tüm yurtta etkili olan yağışlı havanın bir hafta süreceğini, hava sıcaklıklarının 4 - 6 derece azalacağını bildiren meteoroloji, genellikle sağanak şeklinde etkili olacak yağışlı havanın cuma gününden sonra yurdu terkedeceğini belirtti. Yağışlar, Karadeniz'de etkili olacak. Pazartesi günü Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeyi, salı Karadeniz, çarşamba orta ve doğu Karadeniz'de yağış devam edecek. Yağış bittikten sonra hava sıcaklıkları mevsim normellerine dönecek.