The Others İstanbul'u sel aldı

İstanbul'u sel aldı

05.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul'u sel aldı

İstanbulu sel aldı

İstanbulu sel aldı
       İSTANBUL'u dün sabah saatlerinde etkisi altına alan sağanak yağış yine yolları göle çevirdi, birçok evi su bastı. Metrekareye ortalama 15 kilogram yağış düştü. Meteoroloji yetkilileri, şiddetli yağışın bugünden itibaren Türkiye'yi terkedeceğini bildirdiler.
       İstanbul'da dün sabah etkili olan sağanak yağış sonucunda 35 ev ve işyerini su bastı. İtfaiye Daire Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, öğlene kadar süren sağanak yağış sonucu, Kocasinan, Avcılar, Merter, Kağıthane ve Gaziosmanpaşa bölgelerinde 35 ev ve işyeri su baskınına uğradı. Eminönü'ndeki Unkapanı Geçidi'nde su basması nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, trafik sıkışıklığı meydana geldi. İSTANBUL - MİLLİYET

       Yurdu etkisi altına alan şiddetli yağış, bugünden itibaren Türkiye'yi terk ediyor. Ancak önümüzdeki Salı gününden itibaren Rusya üzerinden gelecek yeni bir soğuk hava kütlesiyle sıcaklığın yurt genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği ve şiddetli yağışların daha da artacağı belirtildi.
       Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Balkanlar ve Orta Akdeniz'den gelen ve dün Marmara, Ege, Göller Bölgesi ve Batı Karadeniz'i etkisi altına alan şiddetli yağışların bugün kuzeydoğuya kayarak yurdu terk etmesi bekleniyor. Ancak yetkililer, Salı gününden itibaren yeni bir yağışlı ve soğuk hava kütlesinin Türkiye'yi etkisi altına alacağını belirtti. Özellikle Karadeniz ve Anadolu'da hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesine neden olacak soğukluğun, zaman zaman mevsim normallerinin altına düşeceği ifade edildi.
       Öte yandan Marmara Bölgesi'nin bu soğuk havadan etkilenmeyeceğini söyleyen yetkililer, bu bölgede havanın parçalı ve az bulutlu olacağını ve önümüzdeki günlerde sisin özellikle İstanbul'da etkili olacağını bildirdi.