The Others İşte AB çocuğu!

İşte AB çocuğu!

07.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İşte AB çocuğu!

İşte AB çocuğu


İngiltere Başbakanı Blair oğlu, sarhoş yakamlanıp gözaltına alındı. Euan, 'Başbakan oğlu' olduğunu gizledi. Blair, 'Oğlum için üzgünüz' açıklaması yaptı


       İngiltere Başbakanı Tony Blair'in büyük oğlu Euan (16), önceki gece Londra'daki Leicester Meydanı'nda sarhoş ve kendinden geçmiş bir halde bulundu. Olay, İngiliz hükümetinin, sokaklarda içkili dolaşanlara ağır yaptırımlar uygulanması hazırlıklarına rastlaması nedeniyle, "utanç verici bir tesadüf" olarak nitelenirken, Blair çiftinin önümüzdeki günlerde polise ifade vereceği bildirildi.
       Leicester Meydanı'nda önceki gece devriye gezen polise kipleri, saat 23.00 sıralarında, kendinden geçmiş halde yerde yatan ve kusmakta olan sarhoş bir gence rastladı. Daha sonra, çevredeki en yakın polis merkezi Charing Cross Karakolu'na götürülen genç, adını "Euan John", yaşını da 18 olarak verdi. Ailesinin geçmiş yıllarda yaşadığı bir adresi kayda geçiren Euan Blair, Başbakan'ın oğlu olduğunu da polisten gizledi.
       Ancak gerçeğin farkedilmesi üzerine Başbakanlık konutuna haber veren polis, sabaha karşı 01.00'de gelen Başbakanlık Özel Koruma Şubesi memurlarına Euan Blair'i teslim etti. Euan Blair hakkında dava ya da soruşturma açılmadığı kaydedildi.
       Euan Blair'i yerde yatarken gören Julie McDonald adlı bir genç de, dün ITV televizyonuna yaptığı açıklamada, "Orada yatarken hiç hayat belirtisi yoktu. Başına bir süre insan toplanmıştı. Polisler ne yapacaklarını şaşırdılar. Yerde yatanı tanımadıklarını, konuşmalarından anladım" dedi.

Başbakanlık: Üzgünüz

       Olayın ardından kısa bir açıklama yapan Başbakanlık Basın Sözcülüğü de, Blair çiftinin olaydan büyük üzüntü duyduğunu kaydetti. Sabah saatlerinde Downing Sokağı 10 numaradaki konuttan çıkan Tony Blair'ın, her zamanki sempatikliğinin aksine, gergin ve donuk olduğu gözlendi.

Tesadüfün böylesi

       1997 seçimlerinden bu yana puanları en düşük düzeyde olan Blair’in, geçtiğimiz günlerde sarhoş ve serserilerin cezalandırılmasına ilişkin yasa tasarısı hazırlığının ardından böyle bir olayla karşılaşması, “utanç veren bir tesadüf" olarak değerlendirildi.
       Blair’in önerisinde, “sokaklarda ve barlarda olay çıkaran sarhoşlara 100 sterlin para cezası verilmesi ve polislere bu cezayı ATM cihazlarından anında tahsil edebilme yetkisi" de yer aldı.
       Muhafazakar Parti ise, bu önerileri “göstermelik" ve “uygulanamaz" olarak nitelendirirken, “Blair’in, hızla düşen itibarını geri kazanmak için panikle anlamsız tedbirlere başvurduğunu" iddia etti.
       Blair’in ayrıca, oğlunu sarhoş teslim almasının hemen ertesi günü, Katolik kilisesi liderlerinin düzenlediği “Aile değerleri ve toplumsal yaşam" konulu konferansa konuşmacı olarak davetli olduğu dile getirildi.

Bizim çocuklar ve vukuatları

       Başları derde girdiğinde ‘Ben kimin çocuğuyum biliyor musun?’ dediler
  • İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan, sanatçı Sevim Tanürek’e çarparak ölümüne neden oldu. Ehliyeti sahte olduğu iddia edilen Erdoğan’ı savcılık, ifadesine gerek duymadan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.
  • Emniyet eski Genel Müdürü Necati Bilican’ın oğlu Murat Bilican hakkında uyuşturucu kaçakçısı Sultan Murat Doğan ile ortak bar işlettiği iddiasıyla dava açıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait cep telefonunu kullandığını kabul eden Bilican’ın, Bodrum Torba’da işlettiği barda yaptığı genişletme çalışmaları da kaçak çıktı.
          
  • DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in oğlu Mert Çiller, 2000 yılına girerken Kuşadası’nda gittiği barda alkolü fazla kaçırıca yerini beğenmeyerek olay çıkardı, silah çekti. Olay polise intikal etmedi. Mert Çiller 1999’da da Mersin’de bir barda olay çıkaran arkadaşları gözaltına alınınca karakol bastı. Polisleri sürgünle tehdit etti. Aynı yıl Kuşadası’nda aşırı alkollü kullandığı otomobiliyle kaza yapan Çiller hastanede başhekim ve koruma görevlisine saldırdı. Kendisini tedavi etmeye çalışan doktorlara, “Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? Hepinizi sürdürürüm" diye bağırdı.
  • Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ehliyetsiz araba kullanarak kazaya neden oldu, trafik kaza tespit tutanağıyla kurtuldu.
  • Genelkurmay eski Başkanı Doğan Güreş’in oğlu Serdar Güreş 1991’de Ankara Hilton Oteli’nin diskoteğinde Emir Hattat ile kavga etti. Kavgaya silah karıştı. Aynı yıl yılbaşı gecesinde Uludağ Grand Yazıcı Otel’e arkadaşlarıyla birlikte gelen Güreş, otel görevlileriyle kavga etti, silahlar patladı.
  • Güreş, 1992’de de Bordum Aralık Bar’da çıkardığı olayda yine silahlar konuştu. Yakın arkadaşı Cengiz Tanyıldızı sahte MİT mensubu olduğu ortaya çıktı. 1993’te Fenerbahçe Orduevi’nden 247 külot, 146 şişe parfüm aldığı belirtilirken, 494 milyon liralık borç tutarını aylarca ödemedi.