The Others İŞTE ÖSS ŞAMPİYONLARI

İŞTE ÖSS ŞAMPİYONLARI

27.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İŞTE ÖSS ŞAMPİYONLARI

İŞTE ÖSS ŞAMPİYONLARI


       SÖZEL BİRİNCİ
       Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) sözel dalda Türkiye birincisi olan Oruç Baba İnan, sözel dalda birinci olmayı beklemediğini belirterek, "Sonuç benim için sürpriz oldu" dedi.
       Konya'nın Yunak ilçesi Çayırbaşı köyünde sınav sonucunu harman yerinde ablasından öğrenen Oruç Baba İnan, "başarımı düzenli çalışmaya ve çok kitap okumaya borçluyum. İlk yirmi içinde bulunacağımı tahmin ediyordum, ama birinci olmak benim için büyük sürpriz oldu" diye konuştu. İnan hedefinin Boğaziçi İşletme olduğunu söyledi.

       SAYISAL BİRİNCİ
       Sayısal puan türünde birinciliği paylaşan Tuzla Vehbi Koç Vakfı Koç Özel
       Lisesi'nden Cengiz Pehlevan, tercihinin Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği olduğunu söyledi.
       Sınavda 190.338 puan alarak birinci olan Pehlevan, birincilik haberini televizyondan öğrendiğini söyledi. Ailesinin de sonuçları televizyon haberinden aldığını kaydeden Pehlevan, daha sonra telefonla haberleşerek mutluluklarını paylaştıklarını anlattı. Üniversitede tercihinin Boğaziçi Üniversitesi olduğunu belirten Pehlevan, bölüm olarak da endüstri mühendisliğini seçeceğini ifade etti.

       EA Türkiye birincisi
       ÖSS sınavında sayısal ve eşit ağırlıklı
       puanda Türkiye birincisi olan Erdinç Çiftçi, anne ve babasını sevinç
       gözyaşlarına boğdu. Erdinç Çiftçi, sayısalda tüm soruları yaptığını, sözelde ise bir yanlışı bulunduğunu anlatarak, "Dereceye gireceğimi biliyordum. Çok mutluyum, gururluyum" dedi.
       Adana Fen Lisesi öğrencisi Erdinç Çiftçi, eğitiminin çok iyi olduğuna inandığı Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'ne girmek istediğini belirtti.
       Baba Mehmet Çiftçi, çocuklarını çok kıt olanaklarla okuttuğunu, evde bilgisayarları bulunmadığını, yıllık 1 milyar lira olan ev kirasını zor denkleştirdiklerini anlatarak, "Çok sıkıntı çektik. İlköğretim sırasında tayin nedeniyle dolaştığımız yerlerdeki toprak evlerin bile faydası olmuştur belki" dedi.

       YD birincisi
       ÖSS Sınavı'nda Yabancı Dil dalında 145.533 puan alarak birinci olan Selin Ever, sınavda derece beklemediğini ve sonuçlara şaşırdığını belirterek, "başarısını, özellikle lise 2. sınıftan itibaren yoğun çalışmasına borçlu olduğunu" söyledi. Selin Ever, günde yaklaşık 3-4 saat ders çalıştığını ve en büyük idealinin Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Bölümü'nde okumak olduğunu söyledi.

       EA- SÖZ ikincisi
       Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) eşit ağırlık ve sözel puan türlerinde Türkiye ikincisi olan Özgür Ferhat, Bilkent Üniversitesi'nde elektronik eğitimi görmek istediğini söyledi. Nuri Erbak Lisesi öğrencisi Özgür Ferhat'a sınava hazırlandığı dersane ödül olarak 6 bin dolar vereceklerini açıkladı.
       Özgür Ferhat, sayısal puan türünde de Türkiye 44'üncülüğü elde etti.
       Sınava, öğretmenlerinin hazırladığı programla çok disiplinli olarak hazırlandığını anlatan Özgür Ferhat, idealinin, Bilkent Üniversitesi'nde elektronik eğitimi görmek olduğunu söyledi.

       SAY Türkiye üçüncüsü
       ÖSS'de sayısal puan türünde Türkiye üçüncüsü olan Tevfik Bahadır Sarıkaya, başarı için, öncelikle aile ortamının önemli olduğunu söyledi. Tatilini Isparta'nın Eğirdir ilçesinde geçiren Sarıkaya, sayısal puan türünde 229.862 puanla elde ettiği Türkiye üçüncülüğünde, anne ve babasının kendisine sağladığı "baskıdan uzak" aile ortamının en önemli etken olduğunu belirtti.
       Tevfik Bahadır Sarıkaya, Bilkent Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik okumayı düşündüğünü, ancak kesin bir tercih yapmadığını söyledi.

       Sayısal üçüncü
       Sayısal dalında Türkiye üçüncülüğünü paylaşan 6 aday arasında yer alan
       Zikri Bayraktar, sınava uzun bir süreçte hazırlandığını ifade ederek, "Başarım, 4 yıllık çalışmamın ürünü" dedi. Cağaloğlu Anadolu Lisesi mezunu Zikri Bayraktar, üçüncü olduğunu gazetecilerden öğrendiğini anlatarak, "İlk 100'e gireceğimi tahmin ediyordum. Üçüncü olmama sevindim" dedi.
       Zikri Bayraktar, babasının bir ilaç firmasında makine teknikeri, annesinin de bir ilaç firmasında hemşire olarak çalıştığını belirterek, "Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nde okumak istiyorum" dedi.

       EA- SÖZ İKİNCİ
       Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) eşit ağırlık ve sözel puan türlerinde Türkiye ikincisi olan Özgür Ferhat, Bilkent Üniversitesi'nde elektronik eğitimi görmek istediğini söyledi. Nuri Erbak Lisesi öğrencisi Özgür Ferhat'a sınava hazırlandığı dersane ödül olarak 6 bin dolar vereceklerini açıkladı.
       Özgür Ferhat, sayısal puan türünde de Türkiye 44'üncülüğü elde etti.
       Sınava, öğretmenlerinin hazırladığı programla çok disiplinli olarak hazırlandığını anlatan Özgür Ferhat, idealinin, Bilkent Üniversitesi'nde elektronik eğitimi görmek olduğunu söyledi.

       SAYISAL ÜÇÜNCÜ
       ÖSS'de sayısal üçüncüsü olan İzmir Fen Lisesi mezunu Halil Ozan Gözbaşı, sınav öncesi babasına ilk 3'e girme sözü verdiğini belirterek, "bu sözü tuttuğum için mutluyum. Hedefim iyi bir politikacı olmak" dedi.
       ÖSS sınavında 229.862 sayısal puanı alarak Türkiye üçüncüsü olan Gözbaşı, annesi Hatime Gözbaşı'nın 26 yıl ilkokul öğretmenliği yaptığını, 3 yaşından beri annesi ile birlikte okula gittiğini belirtti.

       YABANCI DİL İKİNCİSİ
       ÖSS'de Yabancı Dil Puan türünde 145.057 puan alarak ikinci olan İzmirli öğrenci Fatma Kırelli, başarısını düzenli çalışarak ve dersi iyi dinleyerek elde ettiğini söyledi. Gaziemir Lisesi'nden mezun olan Kırelli, ev hanımı anne ile öğretmen babanın 4 çocuğundan en büyüğü. Kırelli, başarısını ailesiyle kutlarken, yabancı dili kendi imkanlarıyla ve devlet okullarındaki eğitimle geliştirdiğini söyledi. Ailede kendisinden başka yabancı dile ilgili kimse bulunmadığını kaydeden Kırelli, Boğaziçi Üniversitesi'nin Mütercim Tercümanlık bölümü ya da Bilkent Üniversitesi'nde öğrenimini sürdürmeyi istediğini belirtti.

       SAYISAL İKİNCİ
       Sayısal puanda ikinciliği 4 adayla birlikte paylaşan, eşit ağırlıkta da üçüncülüğü elde eden Ramazan Bitirgen, sınava 3 yılda toplam 1010 gün ders çalışarak hazırlandığını söyledi. Konya Meram Anadolu Lisesi mezunu Bitirgen, sınav sonucunu internetten öğrendiğini belirterek, "Müjdeyi aileme ben verdim. Çok sevindik ve mutlu olduk" dedi. Sınava, lise birinci sınıftan itibaren 3 yıl boyunca sistemli çalışarak hazırlandığını anlatan Bitirgen, ''Hesapladım, 3 yılda tam 1010 gün çalışmışım. Kazanacağımı ve ilk 15 arasına gireceğimi tahmin ediyordum. Ama ikincilik ve üçüncülük sürpriz oldu" diye konuştu.
      
       SAYISAL ÜÇÜNCÜ
       ÖSS'de sayısal 3'ncüsü olan Mehmet Köseoğlu, sistemli bir çalışmayla bu sonuca ulaştığını söyledi. Denizli Erbakır Fen Lisesi mezunu Mehmet Köseoğlu, 189.862 puanla sayısal üçüncüsü oldu.
       Bilkent Üniversitesi'ni tercih edeceğini ve burslu okuma hakkı bulunduğunu belirten Köseoğlu, "Elektrik-elektronik mühendisi olmak istiyorum" dedi.