The Others Kaçın! Canavar geliyor

Kaçın! Canavar geliyor

11.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kaçın! Canavar geliyor

Kaçın Canavar geliyor


Hem iki eli hem ehliyeti yok... Yine de kendini savunuyor: ‘12 yıldır bu halde araç kullanıyorum hiç kaza yapmadım’. Yani, özrü kabahatinden büyük


       Tek gözü görmeyen, tek kolu olmayan, önünü göremeyecek kadar alkollü sürücülerin trafik kontrollerinde yakalandığı yolundaki haberleri defalarca okuduk. İşte o haberlerden biri daha...
       Hatay’da 12 yıl önce dinamitle balık avlarken iki elini kaybeden ve o günden bu yana özürlü olmasına karşın, ehliyetsiz otomobil kullanan Mehmet Gündüz (40), trafik denetiminde yakalandı.

       İnanılmaz olay
       Jandarma ekipleri İskenderun’un Konacık köyü yakınlarında trafik denetimi sırasında 31 TV 259 plakalı otomobili durdurdu. Şoförden ehliyetini isteyen jandarma gözlerine inanamadı. Şoförün iki eli de yoktu.
       Ayrıca belgeleri istendiğinde daha da şaşırtıcı bir yanıt geldi özürlü şoförden: “Benim ehliyetim yok. Ancak ellerimin olmaması otomobil kullanmama engel değil. 12 yıldır ehliyetsiz otomobil kullanıyorum. Hiç de kaza yapmadım."
       Gündüz, ‘ehliyetsiz araç kullanmak’ suçundan sevk edildiği mahkemece 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak hapis cezası 80 milyon 400 bin lira para cezasına çevrilerek serbest bırakıldı. Parayı ödedikten sonra serbest kalan özürlü sürücü Gündüz gazetecilere dert yandı: “İlk kez yakalandım. Oysa, 12 yıl boyunca hiç kaza yapmadım. Ne yapayım bu haldeyken ehliyet vermiyorlardı..."