The Others Kalemli'nin sabıka kaydı istendi!

Kalemli'nin sabıka kaydı istendi!

26.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kalemli'nin sabıka kaydı istendi!

Kalemlinin sabıka kaydı istendi

       TBMM Genel Kurul Salonu'nun yenilenmesi sırasında "görevini kötüye kullandığı" gerekçesiyle hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan TBMM eski Başkanı ve ANAP Kütahya Milletvekili Mustafa Kalemli'nin yargılanmasına yeni yılda başlanacak.
       Davayı bakacak olan Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesi Yargıcı Fehmi Pekmezci, dosyayı inceledikten sonra hazırladığı tensip tutanağında, Kalemli'nin davetiye ile çağrılmasını, nüfus ve sabıka kaydının istenmesini kararlaştırdı. Pekmezci, ilk duruşma gününü de 16 Şubat 1999 olarak belirledi.
       Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Selçuk tarafından
       hazırlanan iddianamede, "Başkan'ın bu yetkisini herhangi bir özel veya tüzel kişiye devri, herhangi bir yasa hükmüne açıkça dayanmadıkça mümkün değildir. Zira devlete ait yetkileri kullanma durumunda olanlar, bu yetkiyi sahip oldukları süreç içerisinde 3. şahıslara devredemezler" denilmişti.
       İddianamenin son bömlümünde de Kalemli'nin Anayasa, Kanun ve İç Tüzük'ün verdiği yetkileri hiçbir yasal dayanağı olmadan Emlak Konut A.Ş'ye devretmesi belirtilerek, ihalenin hukukta yeri tartışılan sistemle yapıldığı, ihaleyi alan firmaya normalin üzerinde kar sağlandığına işaret edilmişti.
       Başsavcı Vekili Selçuk iddianamesinde, Meclis Başkanı olarak Kalemli'nin de bu ihaleyi kabul etmekle görevini kötüye kullandığını kaydetmişti. Kalemli'nin TCK'nın "görevin genel nitelikte kötüye kullanılması" hükmünü içeren 240. maddesine göre 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilmesi
       isteniyor.


Yazarlar