04.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:
BELMA AKÇURA/okur@milliyet.com.tr
bakcura@milliyet.com.tr
Haberde Kanlıca’yı Kavacık’a bağlayan bu caddedeki kazının 3,5 aydır tamamlanmadığı, yanlış boruların yerleştirildiği, sahil yoluyla bağlantısının kanalizasyon kazısı nedeniyle kesildiği ve yolun tamamen trafiğe kapatıldığı iddialarına yer veriliyor. Gökhan Karakaş’ın haberinde özellikle bölgedeki esnafın görüşlerine ve şikâyetlerine yer verilmekte.
3.5 ay değil 26 gün
İSKİ Basın Müdürlüğü bir açıklama gönderdi: “Kurumumuzca Beykoz İlçesi’ni sağlıklı atıksu altyapısına kavuşturmak için toplam 40 km uzunluğunda atıksu altyapısı inşa edilmektedir. Yaklaşık 14 milyon TL’ye mal olan proje ile Beykoz İlçesi sağlıklı ve kaliteli atıksu altyapısına kavuşmuş olacaktır. Haberde iddia edildiği üzere Kanlıca Meydanı ve Mihrabat Caddesi’deki çalışma üç buçuk ay önce değil 1 Şubat 2013 tarihinde yani 26 gün önce başlamıştır ve 4 Mart 2013 tarihinde tamamlanacaktır. Bölgenin alternatif ulaşımı da Halide Edip Adıvar Caddesi ile İbrahim Paşa Caddesi’nden sağlanmaktadır. Bölgede ulaşımı olmayan herhangi bir bölge de yoktur.”
Ombudsman Görüşü
Yerel yönetimlerin çalışmalarını konu alan çevre ile ilgili haberlerde genellikle o bölge halkının şikâyetleri ve iddiaları ile yerel yönetimlerin açıklamaları birbiriyle örtüşmez. İSKI açıklamasında boruların yanlış döşendiği iddiasına açıklık getirmemiş. Ancak söz konusu şikayetler ve iddialar ilgili kuruma da sorulmalıydı.