The Others Kara: Geminin ismi dört kez değiştirilmiş

Kara: Geminin ismi dört kez değiştirilmiş

21.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kara: Geminin ismi dört kez değiştirilmiş

Kara: Geminin ismi dört kez değiştirilmiş

       DENİZCİLİKTEN Sorumlu Devlet Bakanı Burhan Kara, bir süre önce Çanakkale açıklarında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından Rusya'dan satın alınan S - 300 füzelerine ait parçaları taşıdığı gerekçesiyle durdurulan Malta Bandrallı Nataşa - 1 isimli gemiye ilişkin soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi. Kara, bir Türk acentesi tarafından işletilen geminin daha önce dört kez isim değiştirdiğinin saptandığını söyledi.
       Kara, Milliyet'in konuya ilişkin sorularını yanıtlarken daha önce Lübnan bayrağı taşıdığı da saptanan geminin bir Türk acentası tarafından işletildiğinin belirlendiğini vurgulayarak, "Şirketin ismi ve gemiye ilişkin ayrıntılı bilgileri soruşturma tamamlandığında açıklayacağız" dedi. Nataşa - 1 ismini almadan önce "Basel" ismini taşıyan ve Lübnan Bayrağı taşıyan gemi için bir firmanın Kocaeli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak "rehin hakkı" koydurduğunu saptadıklarını belirten Bakan Kara, "Bu geminin herhangi bir suç teşkil edilen işlerde kullanılıp kullanılmadığını detaylı olarak araştırıyoruz. Dört kez isim değiştirdiği için ne tür olaylara karıştığı hemen saptanamıyor" diye konuştu.
       Bu arada söz konusu gemi için Denizcilik Müşteşarlığı ve bakanlığın Gümrük Müşteşarlığı'na bazı uyarılarda bulunduğu, ancak gümrük yetkililerinin herhangi bir işlem yapmadığının ortaya çıktığı da öğrenildi.