The Others Karayalçın: Özür dilemek yetmez

Karayalçın: Özür dilemek yetmez

23.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karayalçın: Özür dilemek yetmez

Karayalçın: Özür dilemek yetmez


İl Seçim Kurulu Karayalçın'ın itirazını reddetti. Karayalçın, DSP'li Taşdelen'i 'oyları bölmekle' suçladı

Ankara Milliyet


CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, DSP adayı Doğan Taşdelen'i "siyasal ihtiraslarına yenilmekle" suçlayarak, "Üzülmekle, özür dilemekle geçiştirilemeyecek olayın sorumluları kendi vicdanlarına hesap verecektir" dedi.
Karayalçın, dünkü basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirirken, sağda sağlanan bütünleşmenin solda gerçekleşmediğini belirterek, "Sol oyların bölünmesi, Ankara'nın aydınlığa kavuşmasını beş yıl daha erteledi. Ankara'da adil olmayan bir seçim yapıldı" diye konuştu. Pursaklar'daki seçimlerin iptali için Ankara İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvuran Karayalçın, "Reddedilirse Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağız" dedi. İl Seçim Kurulu ise dün verdiği kararda Karayalçın'ın 'iptal' başvurusunu reddetti.
Karayalçın toplantıda, Pursaklar Belediye Başkanı Hacı Şahin'in vergi mükelleflerinin istemi üzerine yaptığı "Pursaklar Belediyesi bağımsız bir belediyedir. Hiçbir belediye başkanlığına bağımlı değildir" yönündeki açıklamasını da okudu.

İptal isteminin gerekçesi?

"Seçim çevresinin yanlış tanımlandığı" gerekçesiyle Ankara İl Seçim Kurulu'na başvuran Karayalçın, seçimin iptali talebinde şunları kaydetti:
"1988'de Özal, kanun hükmünde kararname çıkarmış, Pursaklar'ı anakente bağlamış. Anayasa Mahkemesi ise kararnameyi iptal etmiş. 1989'da yeni bir kararnameyle Pursaklar tekrar anakente bağlanmış. Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu 1989 Eylül'ünde oybirliğiyle hükümetin düzeltme talebini de reddediyor. İdari olarak bir yere bağlanmayan beldenin seçim çevresine katılması seçimin iptali gerekçesini getiriyor.
YSK'nın 230 sayılı 'Pursaklar ilçe belediyesi olmayıp, belde belediyesi olduğundan Büyükşehir Belediye Meclisi'ne üye gönderemez' kararına dayanarak, belde seçmenlerinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy kullanması açıkça hukukun ihlali ve yargı içinden gelenlerin yargı kararlarına uymamasıdır."