The Others Keçiören Belediye Başkanı'na 'dayak' niye sorulmadı?

Keçiören Belediye Başkanı'na 'dayak' niye sorulmadı?

08.09.2008 - 00:01 | Son Güncellenme:

Esra Gemici adlı okurumuzun tepkisi de, Ankara ekinde Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile yapılan röportajda 'alkollü içki sattığı için zabıtalarca dövülen ve belediye ile mahkemelik olan büfeci' hakkında soru sorulmayışına...

Keçiören Belediye Başkanına dayak niye sorulmadı

Okurumuz, belediye başkanının saldırı olayıyla ilgili ne diyeceğini merak ettiği için röportajı okuduğunu ancak 'tek kelime' bulamadığını belirterek tepki gösteriyor:
“Çünkü böyle bir soru sorulmamış bile!.. Belediye gündeme bu dayakla geliyor ama muhabiriniz konuyu gündeme getirmiyor. Bu nasıl gazetecilik söyler misiniz? Niye sormuyor. Sayın belediye başkanını incitmek istemiyor anlaşılan. Milliyet gibi güvenilir bir gazete bunu yaparsa biz hangi gazeteye güveneceğiz.”
Esra Gemici eleştirmekte haklı.
Ankara ekinin konsepti, yerel yönetimlerin faaliyetleri konusunda kentte yaşayanları bilgilendirmek gibi 'mahalli' ölçekte olsa bile dayak olayıyla Türkiye'nin gündemine gelmiş, televizyonlarda defalarca yayımlanmış vahşi bir saldırı konusunda sorunun yer almadığı bir söyleşiyi yapmamak-yayımlamamak gerekirdi.
Muhabir sorusunu sorar, başkan yanıt vermezse okurun bu durumu fark edeceği şekliyle röportaj verilebilirdi.
Hatanın savunulacak bir tarafı yok!
Esra Gemici'nin uyarısından ders çıkarılmalı.

Yazarlar