The Others Kimlik durumu

Kimlik durumu

12.11.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kimlik durumu

Kimlik durumu


Yenİ BBG ile ilgili bir şeyler yazmadık. Ama şu yeni BBG ailesi, diğerlerinden farklı. Bol bol kavga ediyorlar, gitar çalan yok, tencere tabak ile ritmi tutarak yaratıcı olmayı tercih ediyorlar. Tespih sallayanı, "annadın mı" durumunda olanları var. Yarışmacılardan genç kızımız Gülçin, önceki gün panik atak ile kendinden geçti. Uğur kardeşimizin de "delikanlılığı" had safhada...

Fransa’da yayınlanan "gerçeğin televizyonu" formatının başarılı örneklerinden olan "Star Academy", kimliği çok başka boyutlara götürüyor. "Gerçeğin televizyonu formatı tek merkezli kimliği kırdı. Kamuoyunu, farklı olmalarının dışında bu kimlikleri ile toplumun içinde yaşayanları tanımaya mecbur kıldı"... Burada altı çizilenler (Fransa’daki yarışmacılar), bizim hem sevip hem dövdüğümüz (!) "homo" kimliği ile toplumda yer alanlardır. Bu bir şarkı yarışmasıdır. Ve programı hazırlayanlar bu konuda şunları söylemektedirler; "Toplumda kendi cinsel tercihlerinin önyargısını toplumda kırarak sadece sesleri güzel olduğu için izlenmektedirler"... İşte bıçak sırtı durum bizde hep şu soruyu gündeme getirir; "Gençlere kötü örnek olmak". Böyle bir yarışmacı BBG’de olamaz. Birbirine yakın tonlardır şu an yarışanlar. "Deli Yürek" sendromundan başlayarak, "ne sağcı ne solcu, futbolcu"ya doğru uzanır yelpaze. Ama bizde bu konuda gizli bir arzu da sözkonusudur. Onun içindir ki her zaman magazine malzeme olarak bir kaç örnek olarak elde tutulurlar (hepimiz onları tanırız değil mi?).

"Delİboranöda Kerem Alışık neyi çağrıştırıyor diye düşündüm ve buldum, Braveheart (Yani Cesur Yürek)... Mel Gibson’ın millileştirilmiş hali oluyor.

"KIrIk Ayna"nın neden bu kadar izlendiğini galiba keşfettim; Mercan sürekli kaçıyor ve mevcutlu olarak Candar Ağa’nın önüne getiriliyor. Biz de bu kaçıp kovalamaca bitsin de Candar Ağa şöyle bir oynasın diye bekliyoruz. İşte bu bekleyiştir izlenme oranını artıran ve diziyi buralara taşıyan.

Show TV’de yayınlanan "Kadın’ca" programında Yıldırım Mayruk vardı. Defile düzenlerse çıkaracağı mankenleri sıraladı. Listeden aklımda kalan isimler Ceylan Saner ve Sema Şimşek’ti. Diğerlerini bilmiyorum. Bize ezberletilenlerin hiç biri yoktu listede. Ya bu liste sakat, ya bize ezberletilenler!