The Others Koç'a anlamlı tören

Koç'a anlamlı tören

26.02.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

İşadamı Vehbi Koç, ölümünün birinci yılında ailesi, dostları ve çalışma arkadaşlarının katıldığı bir törenle mezarı başında anıldı

Koça anlamlı tören

KOÇ Holding kurucusu ve Şeref Başkanı Vehbi Koç, ölümünün birinci yılında ailesi, dostları ve çalışma arkadaşlarının katıldığı bir törenle Zincirlikuyu'daki mezarı başında anıldı.
Antalya'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Türk iş dünyasının duayeni Koç'un sabah saat 09.30'da başlayan anma törenine oğlu Rahmi Koç, kızları Semahat Arsel, Suna Kıraç, Sevgi Gönül, torunu Mustafa Koç'la eşi Caroline Koç, damadı Erdoğan Gönül, İşadamı Sakıp Sabancı, emekli asker Orhan Erkaya, eski bakanlardan Cahit Aral, Koç Holding'in genel müdürleri, idare heyeti ve idari meclis üyeleri katıldı. Torun Ali Koç'un ise ABD'de olduğu öğrenildi.
Koç'un kızı Sevgi Gönül, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Fatih Çollak'la Üsküdar Vaniköy Camii İmamı Musa Temiz'in okuduğu Yasin - i Şerif ve sureleri elindeki küçük kitaptan takip etti. Duanın ardından, Koç'un beyaz karanfillerle süslenen mezarı başına gelen Can Kıraç yaptığı konuşmayla herkesi duygulandırdı. Koç'un hayattayken başarılarının yüzüne söylenmesinden sevinç duymadığını vurgulayan anlatan Kıraç şöyle konuştu:
"Toplumsal hayatta bıraktığı izi belirtmeyi, ulusu için üstlendiği sorumluluğu dile getirmeyi kadir şinaslık değil, arkasından gelecek gençlerin bir kez daha anlaması için görev biliyorum. Vehbi Koç, cumhuriyet döneminin iş dünyası lideriydi. Amacı Türk özel sektörünün kurumlaşma istikametinde gelişmesiydi.
TOBB, Ticaret Odası, sanayi odalarının kuruluşunda öncülük görevi üstlendi. Atalarımızdan gelen vakıf çalışmalarını su yüzüne çıkardı. İş aleminin maddi gücünü toplayıp yararlı hale getirmek için TEV ve Vehbi Koç Vakfı'nı hayata geçirdi. Cumhuriyet kültürüyle aydın yetiştirmek için liseden sonra üniversite tesis etti. Anadolu aslanları olarak anılan, yurdun her köşesinde yeni Vehbi Koç'lar doğmasını sağladı. Rakiplerini kıskanmadı. Aksine tecrübesini ve bilgilerini iş alemine sundu. İnsanların fani olduğunu söylerdi, ama bizim kalp ve kafalarımızda yaşayacağını biliyordu. Burası sembolik bir yerdir. Oğlu Rahmi Koç'un bu bayrağı ilelebet dalgalandıracağını ve bunu çocuklarına devredeceğini biliyorum."
Törene katılanların dağılmasını bekleyen Semahat Arsel, babasının mezarı başında tek başına dua okudu. Arsel'in dua ederken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.