The Others Madımakçılar kapıştı

Madımakçılar kapıştı

26.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Madımakçılar kapıştı

Madımakçılar kapıştı


Sivas davası sanıkları, birbirlerini itirafçılıkla suçlayınca mahkemede kısa bir arbede yaşandı. Hakim araya girdi, kavga önlendi


       Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te 37 aydının ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili görülen "Sivas Katliamı Davası"nda sanık tarafı birbirine girdi.
       Ankara 1 Nolu DGM'deki davanın dünkü duruşmasına 50 sanıktan altısı, sanık ve müdahil avukatları, olaylarda ölenlerin yakınları katıldı. Sanık avukatlarından Emin Özkan, son duruşmalarının sakin geçtiğine dikkat çekerek "Önceden duruşmalarda olay çıkaranlar, mahkemeye, karşı tarafın avukatlarına saldıranlar, şimdi itirafçı oldu" dedi.
       İtirafçı sanık Mevlüt Atalay, "Yalan söylüyorsun. Burada namaz kılan senin müvekkilin değil miydi" diye bağırdı. Tartışma, Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz'in, "Siz kendi müvekkilinizi savunun" uyarısıyla son buldu. Atalay, duruşma sonunda da Özkan'a, "Hakkınızdaki her şeyi biliyorum. Yaptıklarınızı biliyorum. Ondan bunları söylüyorsun" diye bağırdı.

Soruşturma genişletildi

       Sanık avukatları, itirafçıların beyanları ve verdikleri isimler sonucu, emniyetin Sivas'ta yeni bir soruşturma başlattığını bildirirken, Sivas davasında da buna paralel olarak soruşturmanın genişletilmesi gerektiğini talep etti. Müdahil avukatlardan Erdal Merdol ise bu talebe karşı çıkarak davanın bitirilmesi, diğer soruşturmanın ayrı bir şekilde yürütülmesi gerektiği görüşünü savundu.
       Mahkeme, Savcı Hamza Keleş'in de görüşü doğrultusunda, soruşturmanın genişletilmesine ilişkin önceden alınan bir karar olduğunu belirterek, yeniden karar almaya gerek olmadığı yönünde hüküm bildirdi.
       Karadeniz, Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak için başvuruda bulunan üç sanık için yasadan yararlanıp yararlanamayacaklarının sorulmasına yönelik İçişleri Bakanlığı'na yazılan yazının gelmediğini belirterek duruşmayı erteledi.