The Others MEB, "iyi şöhretli" sponsor arıyor

MEB, "iyi şöhretli" sponsor arıyor

23.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

MEB, "iyi şöhretli" sponsor arıyor

MEB, iyi şöhretli sponsor arıyor


Milli Eğitim Bakanlığı, ulusal ve özel günlerde yapacağı törenler ve kutlamalar için "iyi şöhretli" sponsor firma aramaya başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı "Okuliçi Beden Eğitimi, Spor, İzcilik ve Koruyucu Sağlık Eğitimi Etkinliklerine İlişkin Sponsorluk Yönergesi"sine göre etkinler sponsor firmaların maddi desteği ile gerçekleştirilebilecek.
Yönergeye göre, bakanlık her yıl Ocak ayının sonuna kadar gerçekleştireceği, "beden eğitimi, spor, izcilik, kampçılık, sağlık eğitimi, kültür ve sanat etkinlikleri, tören ve kutlamalar" gibi etkinliklerini planlayacak. Etkinlikler, tahmini bütçesiyle birlikte ilan edilecek ve sponsorların başvuruları alınacak. Sponsorlar, etkinliklerin düzenleneceği tesislerin donatım ve bakımı ile küçük onarımlarına da yardım yapabilecekler.
Sponsorların, "yaptıkları hizmetlerin toplumun sağlığı, sosyal ve kültürel yapısı üzerindeki etkileri" yönünden incelenecek. Gerektiğinde bu konuda araştırma yapılacak. "İyi şöhret sahibi olmayanlar" ve "siyasi partiler ile yan kuruluşları" sponsor olamayacak.
Sponsorların yasa, tüzük, yönetmelik ve genel ahlak kurallarına aykırı reklamlarının kullanımına izin verilmeyecek. Ayrıca sigara, içki ve sağlığa zararlı diğer maddeleri tanıtan, bu maddelere özendiren, kişisel propaganda ve siyasi amaçlı reklamlar da yapılamayacak.
Sponsorlar, ulusal bir bankada etkinliğin adı belirtilerek açılacak hesaba teminat yatıracaklar. Etkinliğin başlangıcından önce belirlenen miktarda ve etkinlik ilerledikçe öngörülen bütçe çerçevesinde üstlendikleri mali katkıyı yapacaklar. Yükümlülüğün yerine getirilmemesi durumunda, teminat paraya çevrilerek, etkinlik sürdürülecek. Etkinliğin bitiminde, artan para iade edilecek.