The Others ‘Mermi manyağı’na 100 bin mark telif

‘Mermi manyağı’na 100 bin mark telif

12.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Mermi manyağı’na 100 bin mark telif

‘Mermi manyağı’na 100 bin mark telif


İşte bir ‘Nuriş efsanesi!’: Orta yerde ‘Seni mermi manyağı yaparım’ diyen kuyumcu, tam 30 milyar ‘telif!’ ödedi


       Uşak cezaevinde 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından Bergama ve Ödemiş Cezaevleri’ne nakledilen Nuri ve Vedat Ergin kardeşler hakkındaki iddialar, öykülere dönüşüp dilden dile dolaşmaya başladı.
       Karagümrük Çetesi ele başı ‘Nuriş’ lakaplı Nuri Ergin ile ilgili iki ‘öyküden’ biri de, son günlerde Uşak’ta yoğun biçimde konuşuluyor. Bu öykü, Nuriş’in Selçuk Ural için sarfettiği ve bir anlamda tüm kamuoyu tarafından tanınmasını sağlayan ‘Seni mermi manyağı yaparım’ sözüyle ilgili.
       Uşak’ta konuşulanlara göre bu ‘Nurişsözü’, kentteki ünlü bir kuyumcunun başına büyük iş açtı. Kalabalık bir toplantıda şaka amacıyla bir arkadaşına ‘Seni mermi manyağı yaparım’ diyen bu kuyumcu, sadece iki gece rahat uyuyabildi.
       En pahalı ‘düşün adamı’
       Çünkü birkaç gün sonra, karşısında Nuriş’in adamlarını buldu.
       Ve ‘şakacı’ kuyumcu, ‘Bu sözü nasıl kullanırsın?! Bize 100 bin mark vermezsen, hesabını görürüz’ tehdidi üzerine de, ‘Mermi manyağı’ olmamak için kesenin ağzını açmak zorunda kaldı. Böylece Nuriş de, bir sözü için en çok ‘telif hakkı’ alan ‘düşün adamı’ ünvanını aldı. Çünkü Nuriş, bu cümlesinin her kelimesine 25 bin mark almış oldu.
       Nuriş’le ilgili ikinci hikaye de, Ödemiş’ten.
       Söylenenlere göre bu olay, İzmir’deki Ege TV’ye ait canlı yayın aracının, iki ay kadar önce iki saat arayla kurşunlanmasından birkaç gün önce yaşandı.
       ‘Cep’ten ‘Vurun!’ emri
       Ödemiş’te bir muhabirin bürosuna gelen iki kişi, Ege TV muhabirlerinin ev adreslerini istedi ama, alamadı. Bunun üzerine, cep telefonuyla, Uşak Cezaevi’nde yatan Nuriş’i arayıp, ‘Ağabey, vuracağımız muhabirlerin isimleri neydi?’ diye sordu. Nuriş de bu soruya şöyle yanıt verdi:
       ‘Öldürmeyin, korkutmak için sadece bacaklarına sıkın!’