The Others Milliyet'e ödül

Milliyet'e ödül

15.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Milliyet'e ödül

Milliyete ödül

       İSTANBUL Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Panatel Panasonic'in düzenlediği 1998 Yaz Dönemi Ayın Ödülleri'nde Milliyet Gazetesi Kristal Yunus ödülü aldı.
       Çırağan Kempinski Hotel'deki törende, haziran ayında Prof. Dr. Erdal İnönü anılarının ikinci kitabı, Vestel Şirketler Grubu Internet - TV ürünüyle, temmuzda hattat Ethem Çalışkan Atatürk'ün Nutuk'unu el yazması olarak yazarak bu esere dikkati çektiği için, Araştırma Kurtarma Derneği (AKUT) Adana depremindeki çalışmalarıyla, Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı da Prof. Pertev Naili Boratav'ın Fransa'daki arşivini Türkiye'ye getirdiği için Kristal Yunus ödülüne değer görüldü.
       Ağustosta ise Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı emekliye ayrılırken Cumhuriyet tarihinde ilk kez Devlet Şeref Madalyası ile ödüllendirildiği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Milliyet Gazetesi ve Most Production da Güneydoğu Eğitim Seferberliği kapsamında çok sayıda sanatçının İstanbul'da birlikte verdiği "Şark'ı Söylüyoruz" konserini organize ettiği için ödüle layık görüldü.
       Ayrıca "Şark'ı Söylüyoruz" konserlerine katılan sanatçılar Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer, Erkin Koray, Bulutsuzluk Özlemi, Sertap Erener, Mirkelam, Aşkın Nur Yengi, Tarkan, Mazhar - Fuat - Özkan Grubu, Candan Erçetin, Zülfü Livaneli, Şükriye Tutkun ve Sabahat Akkiraz'a da özel teşekkür plaketi ve Panasonic telsiz telefonları verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.
       Törene katılan İnönü, Vestel Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Orhan Göksal, hattat Çalışkan, AKUT Genel Sekreteri Nevzat Çetin, Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı Genel Sekreteri Orhan Silier, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Kemal Kafadar'a ödülleri, Prof. Dr. Nüket Güz ve Ayhan Bermek tarafından verildi.
       Törene katılan sanatçılar Erkin Koray ve MFÖ Grubu'ndan Fuat Güner de teşekkür plaketleriyle telefonlarını aldı.