The Others Misyoner çeşitlemesi

Misyoner çeşitlemesi

29.05.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Misyoner çeşitlemesi

Misyoner çeşitlemesi

Misyoner çeşitlemesi

AdapazarI ve civarında misyoner faaliyetleri epey hız almış. Deprem yardımı ayağına gelip fakir fukaranın aklını çeliyorlarmış. Kanal 7 bu haberi işledi. Müftülük çalışıyormuş, milletin aklını çelen misyonere karşı din bilgisini pekiştiren kurslar açmışlar. İlahiyat mezunu türbanlı genç kızlarımız iş başındalar görüntülerde. Dört tarafı camilerle çevrili bir şehirde iki tane adam gelip vatandaşın dinini değiştiriyorsa diyecek bir şey yok. Yine dört tarafı değişik tarikatlarla çevrili olan bu ilimizde kıçı kırık bir Amerikalı gelip, milletin aklını çeliyorsa vallahi yazıklar olsun!

Bu haberi bir de Reha Muhtar cephesinden izlemekte yarar vardı. Onun üslubu bir başka. "Bana bak Charles" dedi; "Seni anandan doğduğuna pişman ederiz". Böyle deyince Türkiye onunla gurur duyuyor. Düşmana şirdenden giriyor. Yok öyle "dini bilgisinden yoksun halkı kandırıyorlar" hikâyeleri. Ne yoksunluğu yahu. İşimize gelince yüzde 99 müslümanız ya! Aklını iki kuruş için çeldiriyorsa bu millet, Reha Muhtar haklı, Charles’ın anasından doğduğuna pişman ettin mi, iş biter.

"BaŞbakan Uzan"... İbrahim Tatlıses ve Ebru Gündeş eşliğinde yapılan Türkiye turundan duyulmak istenen slogan buydu. Bizim millet ortalama dört saat TV izler. İzler de, izlediği dizilerdir. Bu unutulmamalı!

Ulusal Kanal’ın kablo yolu kapatılıyor. İşçi Partisi’nin televizyon kanalı. Durum ideolojik. Peki Mesaj TV’yi izliyor mu yetkililer? Işık TV hangi partinin görüşünde? Bir zamanlar Çiller’in kanalı yok muydu? Televizyonlar kendi siyasi görüşlerini (daha doğrusu muhafazakâr milliyetçi kisvesi altında) kullanıyorlar ekranı. O zaman ayrım yapmayacaksın. Ya da hepsini kapatacaksın. Bu arada ben İşçi Partili filan da değilim. Ama demokrasi anlayışım böyle düşünmemi gerekli kılıyor.

İspanyol, tve’yi uzun bir süre önce yazmıştım boğa güreşleri nedeniyle. Dün yine yakaladım. Saatlerce sürdü boğanın dramı. Bakın, kendi ülke sınırlarında ne halt edeceklerse etsinler. Ama iş televizyona gelince değişiyor; çünkü sınırötesi yayıncılığına giriyor. Boğanın ağzında salyaları, tepesinde dört tane kılıç batırılmış ve kanı oluk gibi akıyor. Bunu yakın çekimde gösteriyor. Bir hayvanın "estetik" bir şekilde öldürülüşü! Evet karşıyım bu kanala.