The Others ‘Misyoner değil tiyatrocuyuz’

‘Misyoner değil tiyatrocuyuz’

23.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Misyoner değil tiyatrocuyuz’

‘Misyoner değil tiyatrocuyuz’


‘Hırıstiyanlık propagandası yapıyorlar. İncil dağıtıyorlar’ diyerek misyonerlikle suçlanan ‘The Lamb’ adlı tiyatro grubu önceki gece ‘perde’ dedi...


       İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde önceki gece tartışmalara yol açan bir oyun sahnelendi. Hazreti İsa’nın 2000. doğum yıldönümü nedeniyle Müjde Yayıncılık’ın Türkiye’ye davet ettiği ‘The Lamb (Kuzu)’ grubunun aynı adlı oyununa yöneltilen eleştiri; “Hıristiyanlık propagandası yaptıkları" yönünde.
       Oyunun yönetmeni Daniel Warr, özellikle İslami basında çıkan misyonerlik iddialarını reddederken şunları söyledi:
       “Bu grubu 10 yıl önce kurdum. Şimdiye dek oyunu hep ABD’de sergilemiştik, ilk kez yurtdışına çıkıyoruz. Türkiye’den teklif geldiğinde düşünmeden kabul ettik. Türkiye’nin, Müslümanlar’ın çoğunlukta olduğu bir ülke olduğunu biliyorum. Bu bir propaganda değil, sadece dinsel bir konunun işlendiği tiyatro eseri. Kesinlikle misyonerlik gibi bir amacımız yok."

‘İncil dağıtmıyoruz’

       The Lamb grubuna yöneltilen ‘misyonerlik’ eleştirilerinin en büyük dayanağı olan ‘İncil dağtıyorlar’ eleştirilerini de Warr şöyle yanıtladı:
       “Oyunda İncil dağıttığımız doğru değil. Yalnızca bizi davet eden yayınevi, aralarında İncil’in de bulunduğu bazı kitaplar satıyor. Tek gelirimiz, 6 milyon liralık bilet paraları."

Isparta’da da sahnelenecek

       Dünyanın yaradılışından Hz. İsa’nın doğumuna kadar geçen süreyi anlatan oyun, eleştiriler sonucu ‘engellenmezse’ Isparta Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda da oynanacak.