The Others Öcalan'a yeni yargılama

Öcalan'a yeni yargılama

06.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Öcalan'a yeni yargılama

Öcalana yeni yargılama


       Ankara 2 No'lu DGM tarafından idam cezasına çartırılan Abdullah Öcalan Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen eski bir dosyadaki iddialar nedeniyle yeniden yargılanacak.
       Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden gelen, aralarında Öcalan'ın eski eşi Kesire Öcalan ile örgütün üst düzey sorumluları Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ın da bulunduğu 101 sanıkla ilgili dosya üzerindeki incelemelerini tamamlayarak 15 Aralık'a duruşma günü verdi.
       PKK'nın 12 Eylül 1980 öncesinde Şanlıurfa ve çevresinde gerçekleştirdiği eylemlerden sorumlu tutulan sanıklardan 29'unun kimlik bilgilerinin belli olduğu, diğerlerinin yalnızca ad ve soyadlarının olduğu kaydedildi. 12 sanık hakkında gıyabi tutuklama kararının bulunduğu, 3 sanığın ise Amasya ve Aydın E Tipi Cezaevi'nde tutuklu olduğu bildirildi.
       Sanıkların, "silahlı çete mensubu oldukları, bu çetenin eylem ve faaliyetlerine katıldıkları, silahlı gasp yaptıkları, adam öldürdükleri, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ettikleri ve devletin hakimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını ayırmaya matuf eylemlerde bulundukları" belirtildi.