The Others Öğrenci hakkı sözleşmesi

Öğrenci hakkı sözleşmesi

02.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Öğrenci hakkı sözleşmesi

Öğrenci hakkı sözleşmesi


Murat Kıray - Çanakkale


Çanakkale'nin Kepez İlköğretim Okulu öğrencileri, "hak" sözleşmesi imzaladı. 6 ve 7'nci sınıflardan 6 öğrenci, Müdür Bora Sezgin, müdür yardımcıları İsmail Tunca, Osman Kuncer ve rehberlik öğretmeni Hakan Köroğlu'yla masaya oturdu. Minikler, cezalandırmanın çare olmadığını belirtti, öğretmenlerin de öğrencilere örnek olması gerektiğini savundu.
21 maddelik sözleşmede, "Cezalandırma, en son çaredir, şahitler dinlenerek yapılmalı, Öğretmenler sınıflar arasında ayrım yapmamalı. Öğretmenler öğrencilerin yanında sigara içmemeli. Öğretmenler ve hizmetliler özel işlerini öğrencilere yaptırmamalı. Öğrencilerin bazı sorunlarıyla okul idaresi de ilgilenmeli" gibi çarpıcı maddeler göze çarptı.

İşte kalımcılık

Rehberlik Öğretmeni Hakan Köroğlu, "Öğrenciler kendileri verdiğimiz ödev çerçevesinde, toplumsal sözleşme hazırladı. Çocukların gözlemleri ve talepler ilginç. Okul yöneticileri öğrencilerin taleplerini kabul etti" dedi. Öğrencimlerin sözcüsü Selda Özkaya da, "Yönetime katılımcı olmayı öğreniyoruz. Okulumuzda demokrasinin en güzel örneği yaşanıyor" dedi.