The Others Öğretmene tazminat müjdesi

Öğretmene tazminat müjdesi

27.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Öğretmene tazminat müjdesi

Öğretmene tazminat müjdesi

MİLLİ Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan öğretmenlere verilen "mahrumiyet tazminatı" miktarının arttırılması konusunun Bakanlar Kurulu'nda karara bağlandığı müjdesini verdi. Uluğbay, tazminatlarda yapılan iyileştirmenin ileriki dönemlerde devam edeceğini söyledi.
Uluğbay, Devlet Bakanı Refaiddin Şahin'i dün makamında kabul ederek, Emlak Bankası ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 8 yıllık eğitim için bağışlanan 2 trilyonluk çeki aldı. Kabulde konuşan Uluğbay, 55. hükümetin büyük bir eğitim reformuna giriştiğini belirterek, "8 yıllık eğitim projesi yıllardır beklenen bir projeydi. Bu projeyi hayata geçiren hükümetimize halktan gelen katkı eğitimin Türkiye'de bir yaşam tarzı olarak algılandığını gösteriyor. 55. hükümet bu konudaki kararlılığı ile bünyesindeki her bir birimi seferber etti. Bu kaynakları Türk çocuklarının geleceği için sunmaktan gurur duyuyoruz" dedi.
8 yıllık eğitim projesinin kısa zamanda uygulanabilecek bir proje olmadığını anlatan Uluğbay, "8 yıllık eğitim için bazı temel eksikliklerimiz var. Bu noksanların boyutu bizi 24 saat ya da 24 günde herşeyi değiştirmemizi mümkün kılmıyor" diye konuştu.
Öğretmen açağının kapatılması konusunda çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Uluğbay, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Milli Eğitim Bakanlığı olarak ek deres ücretleri ve emekli öğretmenlerin aktif olarak eğitim hayatına kazandırılması için yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki öğretmenlere verilen "mahrumiyet tazminatı" miktarının arttırılması konusunda yaptığımız çalışma Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü. Tazminat miktarında önemli bir artış sağlandı. İlk etapta yapacağımız iyileştirmeyi, ileriki dönemlerde yenileri takip edecek."

Gaziantep Valisi'nin "Sadece bizim ilimizde 2 bin öğretmen açığı var" sözlerinin hatırlatılması üzerine Uluğbay, 27 bin öğretmen alınacağını söyledi. İlk olarak 10 bin öğretmenin ataması yapıldı. Bundan sonra da 10 bin lisans öğretmeni atanacak. Öğretmenlerin büyük bölümü ihtiyaç duyulan bölgelerde görevlendirilecek" diye konuştu.
8 yıllık eğitim için yapılan bağışların devam ettiğini ifade eden uluğbay, "Halkımızın her kesimi bu konudaki desteğini sürdürüyor. Sadece bu yıl 3200 adet derslek bağış yoluyla Bakanlığımıza bağlandı. Sadece parasal yardım değil, okul yapımı konusunda da bağışlar devam ediyo. nakdi olarak bugüne kadar toplanan miktar bugün aldığımız 2 trilyonluk çekle 3.5 trilyona ulaştı" dedi.

Devlet Bakanı Refaiddin Şahin de kabulde yaptığı konuşmada, 55. hükümetin bütün birimlerinin 8 yıllık eğitim konusunda işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi. Şahin, bakanlığına bağlı olan EmlakBank ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 8 yıllık eğitime katkı amacıyla hazırlanan 2 trilyonluk çeki, uluğbay'a teslim etti.
EmlakBank ve TOKİ tarafından yapılan yerleşim yerlerinde okul yapımına hız verildiğini anlatan Şahin, "Yeni yapılan toplu konutlara daha büyük okullar yapılıyor. Eski olanların da derslik sayıları arttırılıyor. TOKİ Kasım ayında Eryaman'da 2 adet okul açacak" şeklinde konuştu.