The Others Olay Başkan'a soruşturma

Olay Başkan'a soruşturma

12.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Olay Başkan'a soruşturma

Olay Başkana soruşturma

       KONYA'da Mevlana'nın 725. ölüm yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen bir serginin açılışında yaptığı konuşma nedeniyle, FP'li Selçuklu ilçe Belediye Başkanı İsmail Öksüzler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.
       Konya Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Balseven, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Kenzi Suner'in başvurusu üzerine Selçuklu Belediye Başkanı Öksüzler hakkında soruşturma başlatıldığını doğrulayarak, "Prosedür ne ise o uygulanacaktır" dedi.
       Belediye başkanının özrünü kesinlikle kabul etmeyeceğini yineleyen Tümgeneral Suner, "Bu benim şahsıma yapılan hakaret değildir. Bu hakaret Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılmıştır. Ben Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hiç bir zaman hakaret ettirmem. Sanatkar ve paşanın haddini bilmesi ne anlama gelir. Henüz anlayamadım. Gerekeni gerekli kişiler yapacak. Ona gerekeni yapmak beni aşar" diye konuştu.

       Bu arada, Selçuklu Belediye Başkanı İsmail Öksüzler de, Mevlana'yı anma törenleri çerçevesinde düzenlenen Klasik El Sanatları Sergisi'nin açılış töreninde kendisinden önce konuşan bir sanat tarihi uzmanının isim vermeden kendisine göndermede bulunduğunu ve bunun üzerine tartışma konusu konuşmayı yaptığını belirtti. Başkan Öksüzler şöyle konuştu: "Ben sayın komutanımızı hedef alarak bu sözü söylemiş değilim. Bunu orada bulunan herkes öyle anladı. Fakat, sayın komutanımız başka türlü anlamış olacak ki, hemen itiraz etti ve ayağa kalktı. Ben herkesin önünde özür diledim. 'Sizi kastetmedim, genel bir ifade içerisinde bunları alıyorum' dedim. Buna rağmen teskin edemedim. Ama, yine de efendiliğimizi, kibarlığımızı, nezaketimizi korumasını bildik. Hiçbir Türk evladı TSK'ya yan bakamaz. Bir takım olumsuz hareketler olsa bile. O bizim ordumuz. O, bizim namusumuzun, hürriyetimizin, bayrağımızın, ezanlarımızın da garantisidir."