The Others Olimpiyat için kollar sıvandı

Olimpiyat için kollar sıvandı

07.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Olimpiyat için kollar sıvandı

Olimpiyat için kollar sıvandı

Olimpiyat için kollar sıvandı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Hazırlık Düzenleme Kurulu (HDK) toplantısı dün Ataköy Olimpiyat Evi’nde yapıldı. 2.5 saat süren toplantıya kurul başkanı Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, İstanbul Valisi Erol Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve kurul üyeleri katıldı. TMOK Başkanı Sinan Erdem ise rahatsızlığı nedeniyle katılamadı.
HDK’nın çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, 20 -25 Mart tarihleri arasında İstanbul’a gelecek olan komisyon için kentin donatılması konusu da görüşüldü.

Afişlerle donanacak
İstanbul’un donatılması konusunda özellikle Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istediklerini belirten TMOK Başkan Yardımcısı Yalçın Aksoy, "Direklere asılacak malzemeler ve kirlendikçe değiştirilmeleri konusunda belediyenin insan gücüne ihtiyacımız var. 20-25 Mart tarihlerinde evlerin, dükkanların, billboardların, taksilerin, minibüslerin, sokakların 2008 İstanbul afişleri ve bayraklarıyla süslenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Çin seferberlik ilan etti
28 Ağustos 2000 tarihinde Olimpiyat Komitesi Yönetim Komisyonu’nun adaylıklarını kabul ettiği İstanbul, Osaka, Paris, Toronto ve Pekin, hummalı bir çalışmayla komisyonun denetimine hazırlanıyor. Çin bu yarışı kazanmak için çoktan seferberlik ilan etmiş. Şubatta Pekin’e gidecek komite için stadyumlar ve cimnastik merkezleri hazırlanmış, Uluslararası Spor ve Gösteri Salonu’nun son düzenlemeleri yapılıyor. Pekin halkı da bu yarışta şehirlerinin galip gelmesi için ellerinden geleni yapıyor. Hazırlanan olimpiyat logosu bütün şehri süslüyor. Sadece panolarda değil, tişört, şapka, hediyelik eşyalar, kısacası her yerde bu logo kullanılıyor.



İSTANBUL