The Others Onur için eylem

Onur için eylem

10.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Onur için eylem

Onur için eylem

Gazetemizin Sorumlu Müdürü Eren Güvener'in oğlu Onur için çalışma arkadaşları ve yakınları dün öldüğü yere anısına karanfiller bıraktı

TRAFİK kazası sonucu yaşamını yitiren Milliyet Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Eren Güvener'in oğlu Onur Güvener'in (23) çalışma arkadaşları ve yakınları dün öldüğü yerde trafiği kapatarak eylem yaptı. Onur'un dostları öldüğü yere anısına karanfiller bıraktı.
Büyükçekmece Mimar Sinan Beldesi Çatalca Yolu Gültur Sanayi Sitesi önüne 11.30'da büyük bir araç konvoyu oluşturarak gelen Onur'un çalışma arkadaşları araçlarının farlarını yakarak ve trafiği keserek kazayı protesto etti. Onur'un fotoğrafları ve "Trafik canavarı bir fidan daha soldurdu" yazılı pankartların asılı olduğu otomobiller, yaklaşık 20 dakika trafiği durdurdu. Törene başta Onur'un çalıştığı Yapı Üretim Organizasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Sinan Güngör, Yönetim Kurulu Üyeleri Şahin Güngör, Orhan Abanozoğlu, Prof. Aykut Kahraman, Sabahattin Pınar'ın yanı sıra kazanın meydana geldiği Mimar Sinan Beldesi'nin Belediye Başkanı Nail Öztürk, Tepecik Belediye Başkanı Zeki Bora, Onur'un çalışma arkadaşları ve yakınları katıldı.
Şakir Sinan Güngör, olayın sıradan bir kaza değil, planlanmış ve adım adım uygulanan bir cinayetin belgesi olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Amaçları umutlarımızı yıkmak olan, bizim canımızı acıtmak olan bu acımasız katiller sürüsü amaçlarına bir kere daha eriştiler. Bizlere ise sadece acı, gözyaşı ve umutsuzluk bırakarak. Sevmek hissetmektir. Evet sevgili Onur, seni hep hissedeceğim ve seni hep seveceğim. Sevgili Onur, seni ve yaratmayı düşlediğin güzellikleri yok edemeyecekler. Sonsuza dek seninle, vazgeçemeyeceğimiz Onur'umuzla yaşayacağız. Sana söz veriyoruz."
Bora ise kazanın meydana geldi yolun çift yönlü yol olması için girişimde bulunduklarını fakat bir türlü başaramadıklarını kaydederek konunun bir an önce yetkililerce ele alınması gerektiğini ifade etti.
Daha sonra Onur'un arkadaşları bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve "Onurlar ölmez" sloganı ve alkışlarla kazanın öldüğü yere karanfiller bıraktı.

Kazanın tanığı Gültür Sanayi Sitesi'nde çalışan Süleyman Kurt, bir gürültü duyarak dışarıya çıktığını belirterek şunları söyledi:
"Büyük bir telaş vardı. Yaralı olduğunu gördüm. Birkaç kişiyle birlikte yaralıyı çıkardık ve arabaya bindirdik. Yaralıyı çıkartırken kazayı yapan şoförler küfürlü bir şekilde kavga ediyorlardı. Şoföre `Yaralı var' dememize rağmen hiç umursamadı."
Kaza yapan dört araçtan birini kullanan otobüs şoförü Hasan Çelik ise olay anını şöyle anlattı:
"Önümdeki araç sinyal verdi. Gültur Sanayi Sitesi önünde yavaşlayarak durdum. Dikiz aynasından gelen otobüsü gördüm. Çok hızlı geliyordu. O süratle insanları kurtarmak için kendimi şarampole attım. Otobüs arkadaşlara vurdu. Ben kurtardım, daha sonra öndeki kamyonete vurdu. Ardından kendiliğinden durdu."
Eylem için kaza yerine gelen Onur'un çalışma arkadaşları Ayhan Pamuk, Şehriban Çelebi, Birhan Ünal ve Gürel Sazlı ise Onur'un hayat dolu bir insan olduğunu ve hala öldüğüne inanamadıklarını söyledi.

GENÇ yaşında trafik canavarının kurbanı olan Milliyet Gazetesi Sorumlu Müdürü Eren Güvener'in oğlu, inşaat mühendisi Onur Güvener (23), dün Levent Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
Ölümün erken yakaladığı Onur'un cenaze töreninde babası Eren Güvener, annesi Zehra Güvener, kardeşi Zeynep, kız arkadaşı Sanem ve yakınları, gözyaşları içinde taziyeleri kabul etti. Güçlükle ayakta durabilen Eren ve Zehra Güvener'i, meslektaşları ve dostları teselli etmeye çalıştı. Namazdan sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Onur'un cenazesi alkışlar arasında cenaze arabasına götürülürken, babası Eren Güvener, uzun süre tabutu taşıdı. Onur'un tabutu önüne, çok sevdiği Galatasaray bayrağı asıldı, sarı - kırmızı bandana konuldu. Onur'un okul ve çalışma arkadaşları da, ellerinde karanfillerle katıldığı cenazede gözyaşlarına boğuldu. Tabutun üzerinde, anne Zehra Güvener'in "Annesinden" yazan çiçeği yer aldı.

MİLLİYET Gazetesi Sorumlu Müdürü Eren Güvener'in oğlu Onur Güvener'in hayatını kaybettiği kazada servis otobüsünü kullanan şoför Mehmet Koruk, dün çıkarıldığı mahkemede "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek" gerekçesiyle tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.
Mimar Sinan Karakolu'nda 3 gündür gözaltında tutulan Koruk, dün Büyükçekmece Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıktı. Koruk, mahkemede de polise verdiği ifadeyi tekrarlayarak, kazanın aracının frenlerinin tutmadığı için meydana geldiğini söyledi.
Koruk, mahkemede şöyle konuştu:
"Araçta 35 yolcu vardı, bunları devirirsem daha fazla ölen olur düşüncesiyle duran araçların soluna girip durumu kurtarmak istedim. Sola gireceğim sırada duran arabalardan en arkadakinin sol tarafına çarptım ve devam ettim. Karşıdan da bir minibüs geliyordu. O aracı fark ettim ancak bu kadar kurtarabildim. 50 - 60 kilometre hızla gidiyordum."