The Others Onur'un acı ölümü

Onur'un acı ölümü

09.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Onur'un acı ölümü

Onurun acı ölümü

Gazetemizin Sorumlu Müdürü Eren Güvener'in 23 yaşındaki oğlu, evine gitmek üzere bindiği servis aracına bir otobüsün arkadan çarpması sonucu hayatını kaybetti

SORUMSUZLUK, ihmal ve vurdumduymazlık yüzünden hemen hergün can alan trafik canavarı, her zamanki gibi yine boş durmadı. Trafik canavarının bu kez kurbanı, gazetemiz Sorumlu Müdürü Eren Güvener'in oğlu Onur Güvener (23) oldu.
Üniversiteyi yeni bitiren ve ilk işinde çalışmakta olan genç inşaat mühendisi Onur'un yüreği de, yüzlerce binlerce aileyi kedere boğan trafik anarşistlerinin canavarlığı sonucu durdu.
Güvener ve Milliyet ailesini yasa boğan üzücü kaza, önceki akşam Büyükçekmece'de meydana geldi. Mimar Sinan beldesi Çatalca yolu Gültur Sanayi Sitesi önünde önceki akşam saat 17.00 sıralarında Rıfat Şahin yönetimindeki 34 VZH 10 plakalı kamyonet, çift yönlü yolda sinyal vererek dönüş yapmaya başladı. Bu sırada hemen arkasında bulunan Hasan Çelik yönetimindeki 25 EE 857 plakalı otomobil, yolun açılması için durdu. Ancak aynı yönden aşırı hızla gelen Mehmet Koruk'un yönetimindeki 34 TB 434 plakalı servis otobüsü duramayarak, iki araca ve karşı yönden gelen Hıdır Çelik yönetimindeki 34 AC 1813 plakalı servis minibüsüne çarptı. Yapı Üretim Organizasyon A.Ş.'ye ait servis minibüsünde arka sol köşede oturan Onur Güvener ve Erkan Özer yaralanarak Büyükçekmece Hastanesi'ne kaldırıldı. Güvener, kurtarılamayarak yaşamını yitirirken, Özer'in tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Kazadan sonra olay yerinde inceleme yapan polis, otobüs şoförünün sekizde sekiz hatalı olduğunu saptarken, diğer üç aracın trafik kurallarına uyduğunu belirledi. Kazanın ardından otobüs şoförü Mehmet Koruk (41) gözaltına alındı. Koruk, bugün mahkemeye çıkarılacak.
Polisin gözaltına aldığı servis otobüsünün sürücüsü Koruk ifadesinde, "50 - 60 kilometre hızla gidiyordum. Birden duran araçları farkettim. Aracımın frenleri tutmadı, duramadım. İki araca çarptıktan sonra, karşı yönden gelen araca çarptım" derken, kazaya karışan diğer sürücüler, otobüsün en az 90 - 100 kilometre hızla geldiği söyledi.
Polisin tuttuğu zabıtta da, "aşırı hız ve dalgın araç kullanma" ifadesi yer alırken, şoförün direksiyon başında uyumuş olabileceği de öne sürüldü.

Genç yaşta hayata veda eden İnşaat Mühendisi Onur Güvener, bugün törenle toprağa verilecek. Onur'un cenazesi Levent Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra Zincirlikuyu'daki aile mezarlığında toprağa verilecek.
Öte yandan Onur Güvener için kazanın meydana geldiği Mimar Sinan Beldesi Çatalca Yolu Gültur Sanayi Sitesi önünde Sinan Yapı Üretim Şirketi'ndeki mesai arkadaşları saat 11.00'de protesto eylemi yapacaklar.