The Others Polis gurur yaptı

Polis gurur yaptı

14.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Emniyet, evinde önce boğulan sonra kesilen ilkokul öğrencisi Hande Çinkitaş cinayetini çözmekte kararlı

Polis gurur yaptı

Polis gurur yaptı

Emniyet, evinde önce boğulan sonra kesilen ilkokul öğrencisi Hande Çinkitaş cinayetini çözmekte kararlı

SERHAT ÜNAL

İlkokul öğrencisi Hande Çinkitaş (12) cinayetinin üzerindeki sır perdesi aralanıyor. Bu cinayet için oluşturulan iki ayrı ekibin çok gizli yürüttüğü soruşturmada, önemli ipuçları ele geçirildiği ve katilin yakalanmasının an meselesi olduğu bildirildi.
İçerenköy’deki evinde 41 gün önce hunharca işlenen bir cinayete kurban giden Hande’nin katilinin belirlenmesi için polis, iz sürmeye devam ediyor.

Aralıksız çalışma
Bugüne kadar babası Nezih, üvey annesi Şehnaz ve öz annesi Handan Turgay’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin ifadesinden bir sonuç alınamayan soruşturma, en önemli delil olarak görülen saç tellerinin de Hande’ye ait olduğunun belirlenmesiyle çıkmaza girmişti.
Şüphelilerin telefonlarının dinlenmesi dahil birçok koldan yapılan araştırmalar sonucu, çok önemli bilgi ve ipuçlarına ulaşıldığı öğrenildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nin, gurur meselesi yaptığı ifade edilen Hande’nin cinayetini, kısa sürede aydınlatacağı ve katili yakalayacağı belirtildi. Katilin yakalanıp, adliyeye tüm delilleriyle birlikte sevk edilmesini amaçlayan dedektiflerin, bu yüzden soruşturmada hassas davrandığı kaydedildi.

Sevgi satırları
SoruŞturmaDA incelenen Hande’nin hatıra defterini Milliyet ele geçirdi. Hande’nin, kalplerle süslediği hatıra defterinden sadece sevgi dolu satırlar çıktı. Hande’nin hatıra defterinde arkadaşlarının şu satırları yer alıyor:
"Sevgili Hande.. Her zaman güleryüzlü saygılı, sabırlı, hoşgörülü ve çalışkan olman dileğiyle sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."
"Bir kum tanesi, bin öpücüğe bedelse, bütün kumsalları sana yolluyorum."
"Ardakaşlığı ve insanlığı sen öğrettin bize. Helal olsun sana."



İSTANBUL